ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κινείται νομικά το ζευγάρι που του έδωσαν λάθος μωρό σε μαιευτήριο της Λάρισας

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κινείται νομικά το ζευγάρι που του έδωσαν λάθος μωρό σε μαιευτήριο της Λάρισας
Η ιστορία θυμίζει σενάριο ταινίας…
Pexels.com

Η ασύλληπτη περιπέτεια που έζησε ένα ζευγάρι στη Λάρισα ξεπερνά κάθε φαντασία, τους έδωσαν λάθος μωρό, η μητέρα το θήλασε και την επόμενη τους έδωσαν το σωστό παιδί.

Συγκλονίζει η υπόθεση που έλαβε χώρα στην Λάρισα τον προηγούμενο μήνα και αφορά την ιστορία ενός ζευγαριού το οποίο βρέθηκε να κρατά στα χέρια του ένα νεογέννητο κοριτσάκι που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν δικό τους.

Η μητέρα γέννησε σε γνωστό ιδιωτικό μαιευτήριο της Λάρισας στις 18 Αυγούστου 2022, ήταν το πρώτο μωρό της οικογένειας και η χαρά ήταν μεγάλη. Το ζευγάρι αφού πήρε το παιδί την επόμενη μέρα τους ειδοποίησαν ότι είχαν κάνει λάθος οι νοσηλεύτριες και τους είχαν δώσει λάθος μωρό.

Η ιστορία θυμίζει σενάριο ταινίας… Η νοσηλεύτρια έφερε στη μητέρα το μωρό εκείνη νομίζοντας ότι είναι το δικό της το κράτησε στην αγκαλιά της και το θήλασε. Το μωρό που επί μία ολόκληρη ημέρα νόμιζαν ότι ήταν το δικό τους, τελικά ήταν η νεογέννητη κόρη κάποιας άλλης γυναίκας που γέννησε και εκείνη την ίδια ημέρα, στο ίδιο μαιευτήριο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Στέλιος Σούρλας, μίλησε στο Newsbomb.gr για το περιστατικό αλλά και για τις νομικές διαδικασίες που θα ακολουθήσει το ζευγάρι.

«Η νοσηλεύτρια δεν έλεγξε το μωρό. Η μητέρα εκείνη τη στιγμή στην κατάσταση που βρισκόταν δεν κοίταξε το καρτελάκι με το όνομα. Πήρε το παιδί και το θήλασε, του έδωσε το πρωτόγαλα, θήλασε άλλο παιδί», είπε ο κ. Σούρλας στο Newsbomb.gr.

«Την επόμενη μέρα την κάλεσαν για να της πουν ότι της έδωσαν λάθος παιδί. Κάναμε τεστ DNA και αποδείξαμε ότι το μωρό είναι το δικό τους. Η νοσηλεύτρια δεν έλεγξε το μωρό και η μητέρα δεν το είδε μέσα στην κατάσταση που βρισκόταν», πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις που θα ακολουθήσει το ζευγάρι είπε: «Θα προσπαθήσω να αποζημιώσω την οικογένεια από την κλινική αν δεν γίνει αυτό θα προχωρήσουμε σε νομικές ενέργειες».

Σχετικές ειδήσεις

Απίστευτο περιστατικό στη Λάρισα: Μπέρδεψαν μωρά σε μαιευτήριο – Περιπέτεια για 2 οικογένειες

Λάρισα: Εντοπίστηκε νεκρός 73χρονος στην εξώπορτα του σπιτιού του

Λάρισα: Έσβησε το τσιγάρο στο πόδι μαθήτριας γιατί δεν ενέδωσε στις ερωτικές του προτάσεις