ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν 20 τόνους καυσόξυλα που θα μοιράζονταν δωρεάν

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν 20 τόνους καυσόξυλα που θα μοιράζονταν δωρεάν
INTIME/ Φωτογραφία Αρχείου

Άγνωστοι «σήκωσαν» 20 τόνους καυσόξυλα, τα οποία προορίζονταν να διανεμηθούν δωρεάν σε οικογένειες ορεινών περιοχών.

Το βράδυ μεταξύ 19 και 20 Σεπτεμβρίου άγνωστοι προσέγγισαν το Κοινοτικό Δάσος Λειβαδίου, όπου είχαν τοποθετηθεί οι 20 τόνοι από καυσόξυλα, οι οποίοι έκαναν «φτερά». Εκπρόσωποι του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, υπέβαλαν μήνυση κατά αγνώστων.

Σύμφωνα με το GRTimes, οι 20 τόνοι καυσόξυλων είχαν συγκεντρωθεί με ευθύνη του Δήμου Θέρμης και του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης ώστε να διανεμηθούν σε δικαιούχους από τις 3 Οκτωβρίου και έπειτα.

«Μας δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα»

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Περιβάλλοντος, Πράσινου και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης, Αργύρης Μωραΐτης, ο οποίος δήλωσε: «Κόψαμε ξύλα για να τα μοιράσουμε στους κατοίκους, αλλά κάποιος τα… έκλεψε!. Κάθε χρόνο δίνουμε καυσόξυλα σε δικαιούχους ορεινών περιοχών, όπως η κοινότητα της Περιστεράς και του Λειβαδίου.

Στο πλαίσιο αυτό και έπειτα από συνεννόηση και υπόδειξη του Δασαρχείου, κόψαμε δεκάδες τόνους ξύλων. Από την ποσότητα αυτή, ένα μερίδιο θα πήγαινε στους υλοτόμους, που πραγματοποίησαν την κοπή. Ωστόσο, μας τα κλέψανε!. Φέτος που υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για την παροχή καυσόξυλων, τα οποία συνθέτουν έναν τρόπο θέρμανσης όπου έχει στραφεί ακόμη περισσότερος κόσμος, τα… εξαφάνισαν».