ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία για το νηπιοτροφείο της Καλλιθέας - «Μας άρπαξαν την κορούλα μας»

Καταγγελία για το νηπιοτροφείο της Καλλιθέας - «Μας άρπαξαν την κορούλα μας»
Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα
Eurokinissi

Συγκλονίζει η καταγγελία των γονέων σε βάρος του νηπιοτροφείου Καλλιθέας. Έχουν να δουν το παιδί τους 4 χρόνια, παρά την αθώωση του πατέρα από την κατηγορία της κακοποίησης - Κάθετη η Πρόεδρος του ΠΕΝ

Ο Διαμαντής και η Κατερίνα είναι δύο γονείς που έχουν να δουν την 8,5 ετών κόρη τους εδώ και 4 χρόνια. Αν και ο πατέρας έχει αθωωθεί από τις κατηγορίες κακοποίησης δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο δεν έχει καμία επικοινωνία μέχρι και σήμερα με το παιδί τους.

Ο πατέρας της μικρής, Διαμαντής Θεοδοσίου μίλησε στην κάμερα του LIVE NEWS και δήλωσε πως μετά από δύο ανώνυμες καταγγελίες εις βάρος του ίδιου και του γαμπρού του για σεξουαλική κακοποίηση, τους πήραν το παιδί και δεν το ξαναείδαν ποτέ ακόμη κι όταν απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες.

«Όταν ήταν 3,5 ετών έκαναν μια ανώνυμη καταγγελία ότι ο πατέρας βίαζε τη Μαρία […] Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο και αθωώθηκα με βούλευμα. Εφόσον βγήκε το απαλλαχτικό βούλευμα για εμένα, έρχεται και δεύτερη καταγγελία του γαμπρού μου ότι βίαζε το παιδί», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας.

«Το λόγο που το πήραν δεν το γνωρίζω. Αφού αθωώθηκα και εγώ και ο γαμπρός μου δεν υπάρχει κανένας λόγος», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο πατέρας αναρωτιέται στη συνέχεια για ποιο λόγο η γονική μέριμνα της κόρης του πέρασε στο νηπιοτροφείο Καλλιθέας το 2019, το διάστημα που η καταγγελία εις βάρος του γαμπρού του ήταν ακόμη σε στάδιο διερεύνησης.

«Μας πήραν το παιδί στο Τζάνειο και έβγαλε εκεί η ψυχολόγος ότι πρέπει να μείνει στο ίδρυμα γιατί είναι καλύτερα. Επειδή μένουμε σε μικρό χωριό με 20 ανθρώπους σε ένα βουνό δύο ώρες από τον Πειραιά. Η εισαγγελέας συμφώνησε και πήγαμε δικαστικώς και χάσαμε το παιδί.», ανέφερε αρχικά για τον τρόπο με τον οποίο έχασε το παιδί

Η εισαγγελέας σύμφωνα με τις μαρτυρίες του κ. Διαμαντή υπέδειξε τότε πως το νηπιοτροφείο Καλλιθέας ήταν το καταλληλότερο περιβάλλον για το μικρό κορίτσι. «Με φώναξε ο εισαγγελέας και μου λέει βρήκα το καλύτερο ίδρυμα και είστε τυχερός που το πήραν και το παιδί, δήλωσε στη συνέχεια για όσα του είπε η εισαγγελέας.

Ίδρυμα Κολαστήριο - Τι είχε αναφέρει το μικρό κορίτσι στους γονείς του

Πριν το μικρό κορίτσι απομακρυνθεί από την οικογένειά του είχε τακτική επικοινωνία καθώς επέτρεπαν στους γονείς να το παίρνουν στο χωριό κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Το παιδί όσο καιρό έμενε μαζί τους εκμυστηρευόταν την καθημερινότητά του και τις συνθήκες διαβίωσης μέσα στο ίδρυμα.

«Μας έλεγε ότι φοβόταν, ότι πεινάει ότι δεν είχε κρεβάτι γιατί τον σήκωναν τα μεγαλύτερα παιδιά και αναγκαζόταν κοιμόταν στο πάτωμα. Μας έλεγε ότι η μαγείρισσα τα χτυπούσε με κουτάλα, ότι την έβαζαν τιμωρία σ’ ένα υπόγειο.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πατέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου είχε καταγγείλει και η ίδια το ίδρυμα μετά από επώνυμες καταγγελίες για διεστραμμένες σεξουαλικές ενέργειες, ξυλοδαρμούς αλλά και παράνομες υιοθεσίες.

Σύμφωνα με τη μητέρα το παιδί τους έλεγε ότι έκλαιγε και αρνούταν να επιστρέψει στο ίδρυμα. «Μην με πάτε εκεί. Θέλω να πάω σπίτι όχι εκεί», έλεγε η 8χρονη.

Η οριστική διακοπή επικοινωνίας με το παιδί τους έγινε όταν κατήγγειλαν όσα τους έλεγε η κόρη τους ότι πέρναγε μέσα στο νηπιοτροφείο. Τότε αντί η εισαγγελέας να διερευνήσει την υπόθεση, της έκοψε την επαφή με τη μικρή.

Από την άλλη ο πατέρας κατήγγειλε πως πίσω από την επίμονη άρνηση έχει στηθεί ένα ολόκληρο κύκλωμα παράνομων υποθέσεων στο οποίο εμπλέκεται και η κόρη τους.

«Πιστεύω ότι το ίδρυμα που είναι κολαστήριο ότι παίρνουν τα παιδιά από απομακρυσμένες περιοχές από φτωχές οικογένειες τα μεταπουλούσαν, τα έβγαζαν σε πλειστηριασμό. Το ίδιο πιστεύω και φοβάμαι ότι είναι και για την κόρη μου τη Μαρία και δεν ξέρω αν θα τη βρω πάλι.», επισημαίνει στεναγχωρημένος ο πατέρας.

Η πρόεδρος του ΠΕΝ Καλλιθέας παίρνει θέση: «Βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια»

Η διευθύντρια του ιδρύματος, Ηρώ Ζερβάκη επικοινώνησε με την εκπομπή LIVE NEWS και διαβεβαίωσε ότι το κορίτσι βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια σύμφωνα με τον νόμο.

«To ίδρυμα μας, το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο φιλοξενεί το ανήλικο τέκνο για το οποίο αναφερθήκατε και ήδη από το 2019 έχει την γονική μέριμνα του παιδιού. Στην συνέχεια οι γονείς έκαναν αίτηση ανάκλησης, την οποία έχασαν και προσφάτως κατέθεσαν και δικάζεται στις 6 Απριλίου του 2023 αίτηση στην οποία έχουν καταθέσει. Το παιδί, όπως όλα τα παιδιά σε εφαρμογή του νόμου 48/37 συνδέονται μέσω του συστήματος και πηγαίνουν σε ανάδοχες οικογένειες. Το ίδιο ισχύει και για το παιδί αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο απαγορεύεται οι γονείς να έχουν επαφή με το παιδί τους η Πρόεδρος δεν απάντησε με σαφήνεια. «Εφόσον έχουμε την γονική μέριμνα, είμαστε γονείς του παιδιού, κρίνουμε εμείς μετά από εισηγήσεις, αρμοδίων επιστημόνων, παιδοψυχίατρων, ψυχολόγων και λοιπά το αν πρέπει ή όχι να συνεχιστούν οι συναντήσεις».

Η υπόθεση θα οδηγηθεί στα δικαστήρια ξανά τον Απρίλιο του 2023, με την ελπίδα ότι οι γονείς θα καταφέρουν μετά από τέσσερα χρόνια να ξαναδούν το παιδί τους.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στην Καβάλα: Σοκαρισμένος και ο ιατροδικαστής - «Σκότωσε το παιδί για να την τιμωρήσει»

Αλεξανδρούπολη: Στα δικαστήρια οι γονείς με τη νονά – Γιατί αρνείται να τους δώσει πίσω το παιδί

Μαρία Μπεκατώρου: Τι μετάνιωσε στην προσπάθεια να αποκτήσει παιδί