ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στην Καβάλα: Σοκαρισμένος και ο ιατροδικαστής - «Σκότωσε το παιδί για να την τιμωρήσει»

Έγκλημα στην Καβάλα: Σοκαρισμένος και ο ιατροδικαστής - «Σκότωσε το παιδί για να την τιμωρήσει»

Έγκλημα στην Καβάλα: Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Καβάλα με τον 56χρονο κτηνοτρόφο που σκότωσε με καραμπίνα την 31χρονη πρώην σύντροφό του και το μόλις 10 μηνών μωρό τους και στη συνέχεια, αυτοκτόνησε.

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από τις λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το φρικτό έγκλημα στην Καβάλα με θύμα την 31χρονη μητέρα και το 11 μηνών μωρό της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης πρώτα σκότωσε το μωρό και στη συνέχεια τη μητέρα του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open, τους εκτέλεσε και τους δύο πισώπλατα στην κτηνοτροφική μονάδα που διατηρούσε.

Ο δράστης είχε τηλεφωνήσει στη γυναίκα, λέγοντας ότι θέλει να δει την ίδια και το παιδί, για να τους εκτελέσει τελικά με μια μονόκαννη καραμπίνα. Πρώτα σκότωσε το μωρό με σκάγια για πουλιά και αμέσως μετά σκότωσε την πρώην σύντροφό του με σκάγια για αγριογούρουνα. Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό του. Την πρώτη φορά αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος, χωρίς όμως να χάσει τη ζωή του και στη συνέχεια έβαλε την κάννη του όπλου στο κεφάλι του.

Ακόμη και ο ιατροδικαστής δήλωσε σοκαρισμένος από το έγκλημα και την εκτέλεση του βρέφους. Όπως είπε, στα 40 χρόνια που κάνει αυτή τη δουλειά δεν έχει αντικρίσει κάτι τέτοιο.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της 31χρονης γυναίκας-θύματος του άγριου φονικού αναφέρει ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν ήρθε στον κόσμο το παιδί τους και έπρεπε να μεγαλώσει σε ένα σπίτι υπό άσχημες συνθήκες. Σημειώνεται επίσης πως ο 56χρονος δράστης είχε πενιχρό εισόδημα και πολλά χρέη, με αποτέλεσμα η πρώην σύντροφός του να τον βοηθούσε οικονομικά, ενώ της έστελνε και η μητέρα της από τη Γερμανία 200 ευρώ μηνιαίως. Ο δικηγόρος του θύματος είπε πως η άτυχη γυναίκα είχε προσφύγει στο γραφείο του προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της επιμέλειας του παιδιού, ενώ και ο 56χρονος διεκδικούσε τη συνεπιμέλεια.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Άννας, που από το πρωί της περασμένης Παρασκευής θρηνεί την απώλεια της κόρης και του εγγονιού της, μιλώντας στον ALPHA, αποκάλυψε πως η 31χρονη πλήρωνε και τάιζε τον 56χρονο κτηνοτρόφο, δηλαδή τον άνθρωπο που αφαίρεσε τόσο τη δική της ζωή, όσο και του μωρού της.

«Πήγαινε στο μαντρί και τον βοηθούσε και εκείνος δεν της είχε δώσει ποτέ ένα μεροκάματο», ανέφερε, ακόμα, η μητέρα της 31χρονης Άννας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ό,τι οικονομίες είχε η άτυχη γυναίκα της είχε δώσει στον κτηνοτρόφο, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για την επιχείρησή του, η οποία δεν πήγαινε καθόλου καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η μικρή κοινωνία του ορεινού οικισμού της Λεκάνης στον Δήμο Νέστου, ανατολικά της Καβάλας, παραμένει σοκαρισμένη μετά το διπλό φονικό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο protothema.gr κάτοικοι του χωριού, από το πρωί της Κυριακής στην περιοχή επικρατεί απόλυτη ησυχία.

«Ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε. Δεν υπάρχει άνθρωπος στο χωριό που να έχει να πει έναν κακό λόγο για την Άννα, το κορίτσι που ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη της και λάτρευε το μωράκι της. Ελάχιστοι γνώριζαν τι συνέβαινε ανάμεσα στο ζευγάρι και για τις απειλές, οι περισσότεροι ξέραμε ότι είχαν χωρίσει και ό,τι ο κτηνοτρόφος δεν ήθελε το παιδί του να πάει στην Γερμανία με τη μητέρα του», ανέφερε κάτοικος του χωριού στο protothema.gr.

«Πονάμε όλοι πολύ για αυτό που έγινε. Είμαστε όλοι χάλια, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ό,τι κι αν έγινε ήταν αίμα μας, είναι πολύ δύσκολο για όλους μας. Προσπαθούμε όλοι να σταθούμε στα πόδια μας και συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί. Είναι πολύ δύσκολο», ανέφερε στο protothema.gr, την ημέρα της κηδεία, η ξαδέλφη του 56χρονου δράστη