ΕΛΛΑΔΑ

Κύθηρα-Μυτιλήνη:Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους σε-Νεκρό ανασύρθηκε έφηβο αγόρι

Κύθηρα-Μυτιλήνη:Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους σε-Νεκρό ανασύρθηκε έφηβο αγόρι

Ένα νέο αγόρι κάτω των 20 ετών ανασύρθηκε νεκρό, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό αγνοουμένων σε Κύθηρα και Μυτιλήνη

Συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμενικού σε Κύθηρα και Μυτιλήνη για τον εντοπισμό και την διάσωση αγνοούμενων

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες νεκρό ανασύρθηκε ένα αγόρι κάτω των 20 ετών, ενώ πλέον στις έρευνες εκτός από τον στρατό, την πυροσβεστική και την αστυνομία επιχειρεί και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα τρία άτομα που βρίσκονταν σε βραχώδη και απόκρημνη περιοχή παραμένουν εγκλωβισμένα, ενώ δέκα γυναίκες ηλικίας άνω των 20 ετών κατάφεραν να βγουν στη στεριά.

Όλοι οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σε ότι αφορά το ναυάγιο των Κυθήρων, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Νίκο Καπόγλη έχουν διασωθεί 55 άνδρες, 7 γυναίκες και 18 παιδιά ενώ υπάρχουν άνθρωποι στη θάλασσα που ακόμα δεν έχουν ανασυρθεί και είναι πιθανόν να μιλάμε για νεκρούς.

Τις τραγικές στιγμές που έζησαν στη διάρκεια της νύχτας, μόλις έγινε αντιληπτό το ναυάγιο με τους μετανάστες, περιέγραψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κυθήρων Στρ. Χαρχαλάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος «τι να σας πω, μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα».

Συνέχισε περιγράφοντας ότι το σκάφος εξέπεμψε SOS μέσω του 112 χθες το βράδυ γύρω στις 8, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Πρόσθεσε ότι οι άτυχοι μετανάστες παρασύρθηκαν από τα κύματα και το σκάφος τους προσέκρουσε και διαλύθηκε πάνω σε βράχια κάθετα που έχουν ύψος 15 - 20 μέτρα.

«Η θάλασσα τους κοπανούσε σαν χταπόδια» είπε συγκλονισμένος. «Τους πήρε το κύμα και χάθηκαν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ναυάγιο των Κυθήρων τουλάχιστον 80 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο έχουν διασωθεί, ενώ αναζητούνται άλλοι 15, καθώς οι πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα οι αρχές είναι πως συνολικά είναι 95 άνθρωποι. Παράλληλα, τρία άτομα εγκλωβίστηκαν σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης