ΕΛΛΑΔΑ

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής στην Ιταλία

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής στην Ιταλία
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής

Η αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποτελούμενη από 10 μέλη, είναι η μεγαλύτερη που έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής στο Riccioni της Ιταλίας, το διάστημα 25 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2022, όπου συμμετείχαν 56 χώρες και περισσότεροι από 500 αθλητές.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής (ILS), της οποίας το πλήρες μέλος για την χώρας μας είναι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Οι αθλητές της ελληνικής αποστολής του Ε.Ε.Σ. κέρδισαν τις εντυπώσεις στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, σημειώνοντας Πανελλήνια ρεκόρ και σημαντικές επιδόσεις στα αγωνίσματα, επιδεικνύοντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσής τους και το αστείρευτο πάθος για διάκριση που τους διακατέχει.

Η αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποτελούμενη από 10 μέλη, είναι η μεγαλύτερη που έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής. Οι Έλληνες αθλητές και εθελοντές ευχαρίστησαν τον Ε.Ε.Σ. για την ευκαιρία συμμετοχής σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά και τη συνεχή υποστήριξη και καθοδήγηση που τους παρείχε.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή νεαρών σε ηλικία αθλητών - διασωστών, στοχεύοντας τόσο την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα όσο και στη δημιουργία νοοτροπίας ασφαλούς κολύμβησης στις νεότερες ηλικίες.