ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος καιρός με συννεφιά και τοπικές βροχές

Άστατος καιρός με συννεφιά και τοπικές βροχές

Άστατος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις οι οποίες σε ορισμένες περιοχές θα πυκνώσουν, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις και στην Θεσσαλονίκη κατά διαστήματα πιο πυκνές, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με λίγες τοπικές βροχές κυρίως το πρωί. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα γίνουν νότιοι και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 ενισχυμένοι γρήγορα σε 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη κατά τόπους η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και το βράδυ στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.