ΕΛΛΑΔΑ

Σφακιανάκης για βιασμό 12χρονης στα Σεπόλια: «Οι διακόσιοι έχουν αφήσει ψηφιακά ίχνη»

Σφακιανάκης για βιασμό 12χρονης στα Σεπόλια: «Οι διακόσιοι έχουν αφήσει ψηφιακά ίχνη»
GLOMEX

Ο Μανώλης Σφακιανάκης αποκαλύπτει στοιχεία για τους παιδόφιλους του διαδικτύου κάνοντας λόγο για «ανθρώπους της διπλανής πόρτας»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την φρικιαστική υπόθεση στα Σεπόλια, με τον βιασμό της 12χρονης κοπέλας από τον βιαστή Ηλία Μίχο, ο οποίος όχι μόνο κακοποιούσε την ανήλικη αλλά την εξέδιδε στο διαδίκτυο.

Αυτή την στιγμή στα χέρια των αρχών βρίσκονται 213 ονόματα και σιγά σιγά οι μάσκες θα πέφτουν ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θα χάσουν τον ύπνο τους.

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις». «Τριάντα χρόνια ασχολούμαι με το έγκλημα του διαδικτύου και με παιδόφιλους, κακοποιούς των παιδιών, οι οποίοι είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας» δήλωσε αρχικά επισημαίνοντας ότι μπορεί οποιοσδήποτε δίπλα σου ξαφνικά να μάθεις ότι είναι παιδόφιλος.

Σχετικά με την εφαρμογή που επέλεγε ο 53χρονος για να επικοινωνεί και να προσελκύει τους παιδόφιλους ο κ. Σφακιανάκης εξήγησε πως είναι μια εφαρμογή ανάμεσα στις χιλιάδες που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά.

«Η εφαρμογή αυτή δεν έχει γίνει για παιδόφιλους αλλά την χρησιμοποιούν και παιδόφιλοι. Ο “κύριος” αυτός μπήκε, έκανε το κύκλωμα του, χρησιμοποίησε την τεχνολογία όπως χρησιμοποιούν και άλλοι και με το αποτέλεσμα αυτό συνεβρισκόταν με άλλους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανιάκης αποκαλύπτοντας ότι «Οι διακόσιοι που είδαν την συγκεκριμένη ανάρτηση και επικοινώνησαν μαζί με τον φερόμενο ως δράστη, έχουν αφήσει ψηφιακά ίχνη».

Διαβάστε επίσης:

Σεπόλια - Βιασμός 12χρονης: Θεωρεί ότι έχει παγιδευτεί ο 53χρονος - Δεν αποδέχεται τις κατηγορίες

Σεπόλια: «Ο 53χρονος της ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τα αδέρφια της», λέει η γιαγιά