ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Η 12χρονη και τα αδέρφια της ζουν σε συνθήκες φρίκης

Σεπόλια: Η 12χρονη και τα αδέρφια της ζουν σε συνθήκες φρίκης
Σοβαρές καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού», για την οικογένεια της 12χρονης...
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σοβαρές καταγγελίες από τον επικεφαλής του «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, για την οικογένεια της 12χρονης στα Σεπόλια. «Είχαμε πολλές αναφορές για παραμέληση των παιδιών», είπε μεταξύ άλλων.

Την ύπαρξη καταγγελιών, αναφορών όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος, για την οικογένεια της 12χρονης αποκάλυψε ο Κώστας Γιαννόπουλος. Όπως τόνισε μιλώντας στο Mega, αυτές έγιναν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και αφορούσαν κυρίως τις συνθήκες διαβίωσης του κοριτσιού αλλά και των υπόλοιπων επτά παιδιών της οικογένειας.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δεχθεί αναφορές, γιατί η καταγγελία πρέπει να τεκμηριωθεί κι αυτό έχει σημασία νομικά, που μιλάνε για συγκεκριμένα θέματα που αφορούν την οικογένεια. Αν αυτά τα πράγματα αποδειχθούν… Το πράγμα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που γνωρίζουμε», είπε αρχικά.

«Αρχές Σεπτεμβρίου μας τηλεφώνησαν ανώνυμα ο θείος, ότι βρήκε στο κινητό επικοινωνία με ενήλικες άνδρες και ζητούσε κατεύθυνση τι να κάνει και πού να πάει. Εμείς τους κατευθύναμε να πάνε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ανηλίκων, ζητήσαμε όμως να μας πάρει τηλέφωνο ο πατέρας και η μητέρα για να μας δώσουν και την άδεια να στηρίξουμε το παιδί», πρόσθεσε.

Όπως είπε, οι γονείς «Δεν μας πήραν τηλέφωνο, από τους δημοσιογράφους κατάλαβα ότι πρόκειται για αυτή την οικογένεια. Συνδέσαμε τα όσα ακούσαμε με το τηλέφωνο του θείου στις αρχές Σεπτεμβρίου».

Για το είδος των καταγγελιών, εξήγησε ότι «Περισσότερο για την ίδια την οικογένεια είχαμε αναφορές και για το θέμα της παραμέλησης, όπου τα παιδιά ζούσαν και ζουν σε κατάσταση φρίκης. Είναι μια οικογένεια δυσλειτουργική, με οκτώ παιδιά που δεν περνάνε καλά και που θα έπρεπε να έχουν υποστήριξη προνοιακής διαδικασίας. Χωρίς να γνωρίζουμε την ύπαρξη σεξουαλικών πράξεων ένας ειδικός θα μιλούσε με την οικογένεια για να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει, θα μιλούσαν για θέματα επιβίωσης».

«Στο εθνικό κέντρο της Αμερικής υπάρχουν 18.000 περιπτώσεις σε έναν χρόνο, τόσες έχουμε στην Ελλάδα εμείς σε έναν χρόνο. Ανά τον κόσμο είναι 19εκατομμύρια. Αυτοί οι άνθρωποι, σαν αυτό τον κύριο, προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα εξυπηρετώντας κι άλλους… περίεργους ανθρώπους», είπε κλείνοντας.