ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Η μοιραία διαδρομή του 50χρονου-Αγωνία για τη συνεπιβάτιδά του

Κρήτη: Η μοιραία διαδρομή του 50χρονου-Αγωνία για τη συνεπιβάτιδά του
Intime News

Κρήτη: Συγκλονισμένη η Κρήτη από το θανάτου του 50χρονου που έχασε τραγικά την ζωή του κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άτυχος άνδρας μαζί με μία γυναίκα έφυγαν από το Ηράκλειο με σκοπό να πάνε στην Αγία Πελαγία για εργασίες που είχαν να κάνουν σε σπίτι που διατηρεί στην περιοχή ο 50χρονος.

Δυστυχώς όμως, όταν έφτασαν τους βρήκε η κακοκαιρία και αποφάσισαν να πάρουν τον δρόμο για τον γυρισμό κάτι το οποίο δεν κατάφεραν ποτέ. Οι ουρανοί είχαν ανοίξει, οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει με τον άτυχο άνδρα να μην μπορεί να αντιδράσει.

Η συνεπιβάτισσά του κατάφερε και βγήκε από το αμάξι κι έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη της. Οι προσπάθειες εντοπισμού της αγνοούμενης συνεχίζονται με τη συμμετοχή δυτών της 3ης ΕΜΑΚ και του λιμενικού, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα το ΙΧ να σφηνώσει στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου που πραγματοποιεί στην περιοχή ο δήμος Μαλεβιζίου.

Ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με την οικογένειά του λέγοντας πως έχει εγκλωβιστεί μέσα στο όχημα ενώ στη συνέχεια διακόπηκε η σύνδεση. Μέλη της οικογένειάς του ήρθαν σε επικοινωνία με τις αρχές και τελικά ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στο εγκλωβισμένο αυτοκίνητό του.

Βιβλικές καταστροφές

Βιβλικές είναι οι καταστροφές που καταγράφονται σε όλη την Αγία Πελαγία αλλά και τις γύρω περιοχές (Λυγαριά, Παλαιόκαστρο) του δήμου Μαλεβιζίου μετά το πέρασμα της φονικής καταστροφής.

Λίγα λεπτά έντονων καιρικών φαινομένων ήταν αρκετά για να προκαλέσουν ανυπολόγιστες καταστροφές.

Το τοπίο μοιάζει βομβαρδισμένο καθώς αυτοκίνητα βρίσκονται μέσα στη θάλασσα, επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί, το οδικό δίκτυο παρουσιάζει τεράστια προβλήματα ενώ δεν είναι λίγα τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές.

Κακοκαιρία - Κρήτη: Συγκλονίζει η τελευταία επικοινωνία με τον 45χρονο

Ο άτυχος 45χρονος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ως την ύστατη στιγμή συνομιλούσε στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του, στην οποία μετέφερε ότι το νερό είχε φτάσει ως τα παράθυρα του οχήματος, τα οποία είχε κλείσει.

Ο 45χρονος φέρεται να είχε σπίτι στην περιοή και να μετέβαινε εκεί προκειμένου να το ανοίξει και να το καθαρίσει. Το τηλεφωνικό σήμα χάθηκε όταν το νερό κάλυψε όλο το όχημα.

Όσο για τη συνεπιβάτιδα στο όχημα, ο σύζυγός της βρίσκεται στην Αγία Πελαγία, περιμένοντας με αγωνία κάτι νεότερο.

Κρήτη - Σύζυγος της αγνοούμενης: «Μακάρι να είναι ζωντανή»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο σύζυγός της γυναίκας που αγνοείται ήταν στο ίδιο όχημα με τον 50χρονο που εντοπίστηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του στην Αγία Πελαγία

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει ο σύζυγό της η γυναίκα του βρισκόταν στο ίδιο όχημα που εντοπίστηκε η σορός ενός άνδρα, ο οποίος δεν τα κατάφερε.

Ο σύζυγός της μίλησε στο neakriti.gr, και ανέφερε ότι: «Η σύζυγός μου είχε έρθει το πρωί εδώ με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός για κάποιες εργασίες. Ο άτυχος άνδρας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα αναγκαστούν να φύγουν. Ξαφνικά με πήρε μετά από δύο λεπτά και μου είπε ότι έχουν μπει μέσα στο αυτοκίνητο αλλά δεν πατάει καλά στον δρόμο και να καλέσω βοήθεια μέσω του 112 γιατί δεν είχαν καλό σήμα», περιγράφει ο σύζυγός της αγνοούμενης και συνεχίζει λέγοντας «Ήρθαμε με το γιο μου εδώ και προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε αλλά μέσα στο όχημα βρήκαμε μόνο τον νεκρό άνδρα η γυναίκα μου έλειπε. Μακάρι να είναι ζωντανή αυτό θέλω μόνο», αναφέρει χαρακτηρίστηκα με αγωνία.

Από την Αγία Πελαγία έως και την Λυγαριά γίνονται εντατικές έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι.

Στο έλεος της κακοκαιρίας και το Λασίθι

Στο έλεος της κακοκαιρίας και περιοχές του Λασιθίου και συγκεκριμένα η Ιεράπετρα και η Σητεία.

Μετά το φονικό πέρασμα από την περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου, όπου ήδη θρηνούμε έναν νεκρό και ένα ακόμη άτομο αγνοοείται στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, η κακοκαιρία μετακινήθηκε ανατολικά πλήττοντας την ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής λάβανε μήνυμα μέσω του 112 για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα με την σύσταση να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Νωρίτερα το μεσημέρι στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τουριστών που βρίσκονταν μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ τουρίστες και μία φύλακας ειδοποίησαν το μεσημέρι την πυροσβεστική ζητώντας βοήθεια.

Παράλληλα, υπήρχαν και εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας με τους πυροσβέστες και τις ομάδες διάσωσης να επιχειρούν τον απεγκλωβισμό τους.

Πλημμύρισαν δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα

Ίδια περίπου εικόνα και στον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για εγκλωβισμένους ωστόσο η κατάσταση είναι και παραμένει δύσκολη.

Καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν με την πυροσβεστική να σπεύδει για άντληση υδάτων ενώ τα περισσότερα προβλήματα να εστιάζονται στο παραλιακό μέτωπο της Σητείας όπου έχουν παρασυρθεί οχήματα.

Με πληροφορίες από cretapost.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Δρόμος μετατράπηκε σε χείμαρρο - Συγκλονιστικό βίντεο

Κακοκαιρία Κρήτη: Εικόνες αποκάλυψης - Δρόμοι ποτάμια - Ένας νεκρός

Αγ. Πελαγία: Αγνοείται η συνεπιβάτης του 50χρονου που έχασε τη ζωή του