ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Κρήτη: Εικόνες αποκάλυψης - Δρόμοι ποτάμια - Ένας νεκρός

Κακοκαιρία Κρήτη: Εικόνες αποκάλυψης - Δρόμοι ποτάμια - Ένας νεκρός
cretalive.gr

Κρήτη: Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε το αυτοκίνητό του από τον χείμαρρο

Συνεχίζεται το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου (15/10), σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές στο Ηράκλειο λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, στην Αγία Πελαγία, στο Ηράκλειο, όταν παρασύρθηκε με το όχημα στο οποίο επέβαινε από τα ορμητικά νερά.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, μίλησε στο Newsbomb.gr για τη σημερινή κακοκαιρία, που μέσα σε λίγα λεπτά προκάλεσε εικόνες αποκάλυψης στην Αγία Πελαγία.

«Έχει γίνει χαμός. Η κατάσταση είναι τραγική. Ξεκίνησε να βρέχει στις 9:30 με 10 παρά και προκλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά τρομερές καταστροφές. Δυστυχώς έχουμε και έναν νεκρό».

Η περιοχή έχει «βουλιάξει» από την ισχυρή βροχόπτωση ενώ πληροφορίες από το neakriti.gr κάνουν λόγο για τρεις αγνοούμενους, που ενδέχεται να παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της βροχής. Σύμφωνα με το cretalive.gr μια γυναίκα απεγκλωβίστηκε από άνδρες του Λιμενικού και του πυροβεστικού σώματος, στην περιοχή της Λυγαριάς, την οποία είχε παρασύρει χείμαρρος. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύτες της ΕΜΑΚ προκειμένου να ερευνήσουν στα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν στη θάλασσα.

Οι εικόνες που δημοσιεύουν οι κάτοικοί από το σημείο είναι συγκλονίστηκες και δείχνουν το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Κακοκαιρία - Κρήτη: Συγκλονίζει η τελευταία επικοινωνία με τον 45χρονο

Ο άτυχος 45χρονος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ως την ύστατη στιγμή συνομιλούσε στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του, στην οποία μετέφερε ότι το νερό είχε φτάσει ως τα παράθυρα του οχήματος, τα οποία είχε κλείσει.

Ο 45χρονος φέρεται να είχε σπίτι στην περιοχή και να μετέβαινε εκεί προκειμένου να το ανοίξει και να το καθαρίσει. Το τηλεφωνικό σήμα χάθηκε όταν το νερό κάλυψε όλο το όχημα.

Όσο για τη συνεπιβάτιδα στο όχημα, ο σύζυγός της βρίσκεται στην Αγία Πελαγία, περιμένοντας με αγωνία κάτι νεότερο.

Κρήτη - Σύζυγος της αγνοούμενης: «Μακάρι να είναι ζωντανή»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο σύζυγός της γυναίκας που αγνοείται ήταν στο ίδιο όχημα με τον 50χρονο που εντοπίστηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του στην Αγία Πελαγία

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει ο σύζυγό της η γυναίκα του βρισκόταν στο ίδιο όχημα που εντοπίστηκε η σορός ενός άνδρα, ο οποίος δεν τα κατάφερε.

Ο σύζυγός της μίλησε στο neakriti.gr, και ανέφερε ότι: «Η σύζυγός μου είχε έρθει το πρωί εδώ με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός για κάποιες εργασίες. Ο άτυχος άνδρας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα αναγκαστούν να φύγουν. Ξαφνικά με πήρε μετά από δύο λεπτά και μου είπε ότι έχουν μπει μέσα στο αυτοκίνητο αλλά δεν πατάει καλά στον δρόμο και να καλέσω βοήθεια μέσω του 112 γιατί δεν είχαν καλό σήμα», περιγράφει ο σύζυγός της αγνοούμενης και συνεχίζει λέγοντας «Ήρθαμε με το γιο μου εδώ και προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε αλλά μέσα στο όχημα βρήκαμε μόνο τον νεκρό άνδρα η γυναίκα μου έλειπε. Μακάρι να είναι ζωντανή αυτό θέλω μόνο», αναφέρει χαρακτηρίστηκα με αγωνία.

Από την Αγία Πελαγία έως και την Λυγαριά γίνονται εντατικές έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι.

Καρτερός Χερσονήσου: Εγκλωβισμένος οδηγός μέσα σε αυτοκίνητο - Σπεύδει η 3η ΕΜΑΚ

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με αρκετούς οδηγούς να βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα στα οχήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, ένας άνδρας έχει εγκλωβιστεί μέσα στο όχημά του στον Καρτερό, με την 3η ΕΜΑΚ να σπεύδει στο σημείο, με την κυκλοφορία να έχει διακοπεί.

Μανώλης Λέκκας: Δύσκολο το δίωρο που διανύουμε

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που περίμεναν στην Κρήτη τελικά «κληρώθηκαν» στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου με την Αγία Πελαγια, το Παλιόκαστρο αλλά περιοχές μέσα στην πόλη του Ηρακλείου να βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.

Ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας μιλά για ένα δύσκολο δίωρο που φέρνει τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τα οποία κατευθύνονται ανατολικά. Χρειάζεται προσοχή ως αργά το μεσημέρι αλλά τουλάχιστον φαίνεται πως κινείται σιγά σιγά προς την Ανατολική πλευρά της Κρήτης, χωρίς πάντως να σημαίνει πως και το απόγευμα δεν θα ναι δύσκολο καθώς αφού ηρεμήσει για λίγο π καιρός θα επιστρέψει και αργότερα δίνοντας κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις, αναφέρει το cretalive.gr.

Σχετικές ειδήσεις