ΕΛΛΑΔΑ

Χαρέλας στο Newsbomb.gr για Έβρο: Αδιανόητη βαρβαρότητα της Τουρκίας

Χαρέλας στο Newsbomb.gr για Έβρο: Αδιανόητη βαρβαρότητα της Τουρκίας

Ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων χαρακτήρισε ακραίες τις ενέργειες  της Τουρκίας, οι οποίες προσβάλλουν και εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια όπως είπε

Για αδιανόητη σκληρότητα και βαρβαρότητα της τουρκικής πλευράς, έκανε λόγο ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας με αφορμή το πρόσφατο τραγικό περιστατικό με τον εντοπισμό 92 γυμνών μεταναστών στον Έβρο, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Ο κ. Χαρέλας κατηγόρησε την Τουρκία πως εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και υποβαθμίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια: «Η Τουρκία έχει αποδείξει ότι έιναι το κέντρο του κόσμου στον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώνει τους μετανάστες και προβάινει στην εργαλοιόποιηση του μεταναστευτικού ακόμη και με ακραίες ενέργειες που προσβάλλουν και εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», ανέφερε συγκεκριμένα.

Πρόσθεσε δε ότι σύμφωνα με όσα έχουν αναφέρει οι συνάδελφοί του οι μετανάστες έφεραν σημάδια κακοποίησης καθώς όπως και οι ίδιοι κατήγγειλαν προωθήθηκαν βιαίως στην Ελλάδα από την τουρκική πλευρά.

Έκδηλη είναι την ίδια ώρα η οργή της ελληνικής πλευράς για τη νέα πρόκληση της Τουρκίας, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη να τονίζει ότι θα απευθυνθεί στον ΟΗΕ, διαμηνύοντας ότι διαθέτει εικόνες και βίντεο που αποδεικνύουν τις ευθύνες από την τουρκική πλευρά .

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Oι μετανάστες τουρτούριζαν από το κρύο - «Ήταν εξευτελιστικό»

Έβρος: Συγκλονίζουν οι περιγραφές των μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί

Εβρος:Ζητά και τα ρέστα Τούρκος υφυπουργός για τους γυμνούς μετανάστες