ΕΛΛΑΔΑ

Οι τεχνικές των παιδόφιλων για να κρύψουν τα ίχνη τους στο διαδίκτυο

Οι τεχνικές των παιδόφιλων για να κρύψουν τα ίχνη τους στο διαδίκτυο
GLOMEX

ΣεπόλιαΟι παιδόφιλοι χρησιμοποιούν ειδικές τεχνικές στο διαδίκτυο για να προσεγγίσουν ανήλικα παιδιά

Για τις ειδικές τεχνικές που χρησιμοποιούν στο διαδίκτυο οι παιδόφιλοι για να προσεγγίσουν ανήλικα παιδιά μίλησε στο MEGA ο δικηγόρος - ποινικολόγος, Φώτης Σπυρόπουλος.

Ένα από τα βασικά προβλήματα του διαδικτύου είναι να εντοπιστούν όλοι όσοι κρύβονται πίσω από διάφορα προφίλ και συνομιλούν με ανήλικα παιδιά, ενώ μέσω ειδικών τεχνικών, όπως το dark web, οι χρήστες αυτοί μπορούν να αποκτήσουν IP που να παραπέμπει σε άλλες χώρες, τους λεγόμενους «διαδικτυακούς παράδεισους», όπως λένε χαρακτηριστικά οι παιδόφιλοι, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

«Καθένας που συνδέεται στο διαδίκτυο παίρνει ένα μοναδικό αριθμό χρήστη. Είναι σαν το νούμερο τηλεφώνου, απλώς για το διαδίκτυο. Μπορεί κάποιος να συνδεθεί από την Ελλάδα και να φαίνεται ότι συνδέεται από χώρα που δεν υπάρχει νομοθεσία για το διαδίκτυο, προκειμένου να μην μπορούν να βρουν ποιος είναι. Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που μπορεί κάποιος να κρύψει εύκολα τα ίχνη του», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε πως οι παιδόφιλοι μπορούν να ανταλλάξουν υλικό παιδικής πορνογραφίας που να είναι κρυμμένο ακόμα και σε pixel φωτογραφίας και μέσω κωδικών και ειδικών προγραμμάτων να μπορέσουν να εντοπίσουν τη φωτογραφία ή να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που θα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια για να προσεγγίσουν ανήλικους.

Σχετικά με την υπόθεση στα Σεπόλια ο δικηγόρος την περιέγραψε «μοναδική στα χρονικά λόγω του όγκου της, λόγω των πολλών ανθρώπων που προσπάθησαν να προσεγγίσουν την ανήλικη».