ΕΛΛΑΔΑ

Κάδοι «πόρτα – πόρτα» στην παλιά πόλη Χανίων

Κάδοι «πόρτα – πόρτα» στην παλιά πόλη Χανίων

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα διαλογής και ανακύκλωσης παραγόμενων απορριμμάτων για την παλιά πόλη των Χανίων ξεκίνησε η ΔΕΔΙΣΑ με τίτλο «Συλλογή Πόρτα – Πόρτα».

Ο δήμος, σε συνεργασία με τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΔΕΔΙΣΑ), εφαρμόζουν το πρόγραμμα αυτό με στόχο η παλιά πόλη να είναι καθαρή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξυνίδης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, οι καταστηματάρχες δε θα αφήνουν πλέον απορρίμματα στους μεγάλους κάδους, αλλά ο κάθε ένας θα έχει ανάλογα με την επιχείρησή του, ατομικούς κάδους.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται από ειδικά μικρά ηλεκτροκίνητα οχήματα της ΔΕΔΙΣΑ που θα συγκεντρώνουν τα απορρίμματα από κάθε κατάστημα που έχει κάδους. Ήδη η ΔΕΔΙΣΑ, όπως είπε ο πρόεδρος της επιχείρησης Βασίλης Καστρινάκης, έχει ολοκληρώσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την απόσυρση των μεγάλων κάδων και έχει προμηθεύσει τους καταστηματάρχες με τους μικρούς, ατομικούς, ανά επιχείρηση κάδους.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «θα υπάρξει αποκομιδή και των σύμμεικτων απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων και του γυαλιού. Θα υπάρχουν τρεις διαφορετικοί κάδοι».

H αποκομιδή των απορριμμάτων θα είναι συνεχής, υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται ακόμα και ανά ώρα και από τις πρώτες ώρες εφαρμογής το νέο σύστημα έχει θετικά αποτελέσματα.

Το πρόγραμμα αποκομιδής θα εφαρμόζεται ως εξής: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: Απορρίμματα (πράσινος κάδος). Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο: Ανακυκλώσιμα εκτός από γυαλί (μπλε κάδος) Την Παρασκευή θα συλλέγονται και οι γυάλινες συσκευασίες (κίτρινος κάδος).