ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επίθεση με oξύ: Τα ερωτήματα, η «παγίδα» και η προαναγγελία παράδοσης

Επίθεση με oξύ: Τα ερωτήματα, η «παγίδα» και η προαναγγελία παράδοσης

Ηράκλειο: Πολλά και κρίσιμα είναι τα αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση της επίθεσης με καυστικό υγρό εναντίον του 36χρονου, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων στο Θριάσειο Νοσοκομείο.

Ποιο ήταν το κίνητρο της 38χρονης που κρύβεται για να αποφύγει τη σύλληψη και φέρεται να διαμηνύει ότι θα παραδοθεί σήμερα Δευτέρα στις Αρχές συνοδευόμενη από το δικηγόρο της; Η πλευρά του 36χρονου, δια μέσω της δικηγόρου του κ. Αλεξάνδρας Σπανάκη, σημειώνει ότι το θύμα ήθελε διακαώς να λήξει τη σχέση του με τη δράστιδα, ενώ εκείνη αρνούνταν να τελειώσει ο γάμος τους.

Ένα άλλο ερώτημα είναι υπό ποιες συνθήκες βρέθηκε ο 36χρονος στο ξενοδοχείο, όπου εξαπολύθηκε η επίθεση; Η δικηγόρος του 36χρονου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στήθηκε «παγίδα» από τη δράστιδα στο θύμα. Δηλαδή, ο 36χρονος να μετέβη στο ξενοδοχείο νομίζοντας ότι θα συναντήσει άλλο πρόσωπο.

Το άλλο σενάριο είναι θύτης και θύμα να συναντήθηκαν εκεί, κατόπιν ραντεβού, για να μιλήσουν και να λύσουν τυχόν προσωπικές διαφορές τους. Οι αστυνομικοί αναφέρουν, πάντως, ότι τα στοιχεία δείχνουν οργανωμένο και προμελετημένο σχέδιο επίθεσης, προσθέτοντας ότι η χρήση καυστικού υγρού δείχνει ενέργεια εκδίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η δράστις έφτασε στο ξενοδοχείο στις 22.30 και 50 λεπτά αργότερα, στις 23.20, έφτασε ο άνδρας. Στο χρόνο αυτό εκτιμάται ότι οργάνωσε την ενέδρα. Είχε μαζί της ένα γυάλινο δοχείο μέσα στο οποίο είχε τοποθετήσει καυστικό υγρό. Μία εκτίμηση είναι ότι το προμηθεύτηκε μέσω διαδικτύου. Οι Αρχές εκτιμούν, επίσης, ότι η ώρα άφιξης της στο ξενοδοχείο δεν είναι τυχαία.
Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν άτομα που βοήθησαν την 38χρονη να εξαφανιστεί μετά την επίθεση. Σε περίπτωση που αποδειχτεί κάτι τέτοιο, θα απαγγελθούν κατηγορίες για υπόθαλψη εγκληματία.

Τέλος, επικεφαλής της ομάδας γιατρών που θα αναλάβουν την αποκατάσταση των βλαβών που υπέστη ο 36χρονος είναι η έμπειρη πλαστική χειρουργός, Μαρία Καλοφώνου, που ήταν επιφορτισμένη με τη θεραπεία της Ιωάννας Παλαιοσπύρου, που είχε δεχτεί επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Σχετικές ειδήσεις