Ρεπορτάζ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με οξύ: Η 38χρονη κρύβεται γιατί φοβάται την αντεκδίκηση

Επίθεση με οξύ: Η 38χρονη κρύβεται γιατί φοβάται την αντεκδίκηση
«Η 38χρονη δεν φοβάται την Αστυνομία ούτε τη φυλακή», τονίζει ο δικηγόρος της
cretapost.gr

Ο δικηγόρος της δράστιδος μίλησε στο Newsbomb.gr για τον λόγο που η 38χρονη παραμένει άφαντη

Η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο του εν διαστάσει συζύγου της σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου Κρήτης, δεν έχει παραδοθεί ακόμη.

Τo Newsbomb.gr μίλησε με τον δικηγόρο της δράστιδος, κ. Μάνο Δρακωνάκη, ο οποίος υποστήριξε πως δεν γνωρίζει που κρύβεται η γυναίκα, και ανέφερε πως «είναι αρκετά δύσκολη και η επικοινωνία μου μαζί της».

Επιπλέον, τόνισε πως η 38χρονη «δεν φοβάται την Αστυνομία ούτε τη φυλακή, αλλά τις πράξεις αντεκδίκησης από το συγγενικό περιβάλλον του 36χρονου. Είναι σε κατάσταση σοκ και η ίδια, έχουμε να κάνουμε με μια φοβισμένη γυναίκα».

Δίωξη σε βάρος της 38χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Στην 38χρονη ασκήθηκε δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία της έκδοσης εντάλματος για τη σύλληψή της, εκτός κι αν η 38χρονη εμφανιστεί στις αρχές.

Ο 36χρονος σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο

Σε πολύ σοβαρή κατάσταση στην εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσηλεύεται ο 36χρονος, με εγκαύματα δευτέρου βαθμού. Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για να το αν θα σωθεί το αριστερό του μάτι. Έχει εκτεταμένα βαριά εγκαύματα σε όλη την αριστερή πλευρά του σώματός του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο αριστερό μάτι και την καρωτίδα του.

Σήμερα (24/10) θα γίνει ιατρικό συμβούλιο για να καθοριστεί το πλάνο των χειρουργικών επεμβάσεων που πρέπει να ακολουθηθούν τις επόμενες μέρες.

Επίθεση με oξύ: Τα ερωτήματα, η «παγίδα» και η προαναγγελία παράδοσης

Ποιο ήταν το κίνητρο της 38χρονης που κρύβεται για να αποφύγει τη σύλληψη και φέρεται να διαμηνύει ότι θα παραδοθεί σήμερα Δευτέρα στις Αρχές συνοδευόμενη από το δικηγόρο της; Η πλευρά του 36χρονου, δια μέσω της δικηγόρου του κ. Αλεξάνδρας Σπανάκη, σημειώνει ότι το θύμα ήθελε διακαώς να λήξει τη σχέση του με τη δράστιδα, ενώ εκείνη αρνούνταν να τελειώσει ο γάμος τους.

Ένα άλλο ερώτημα είναι υπό ποιες συνθήκες βρέθηκε ο 36χρονος στο ξενοδοχείο, όπου εξαπολύθηκε η επίθεση; Η δικηγόρος του 36χρονου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στήθηκε «παγίδα» από τη δράστιδα στο θύμα. Δηλαδή, ο 36χρονος να μετέβη στο ξενοδοχείο νομίζοντας ότι θα συναντήσει άλλο πρόσωπο.

Το άλλο σενάριο είναι θύτης και θύμα να συναντήθηκαν εκεί, κατόπιν ραντεβού, για να μιλήσουν και να λύσουν τυχόν προσωπικές διαφορές τους. Οι αστυνομικοί αναφέρουν, πάντως, ότι τα στοιχεία δείχνουν οργανωμένο και προμελετημένο σχέδιο επίθεσης, προσθέτοντας ότι η χρήση καυστικού υγρού δείχνει ενέργεια εκδίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η δράστις έφτασε στο ξενοδοχείο στις 22.30 και 50 λεπτά αργότερα, στις 23.20, έφτασε ο άνδρας. Στο χρόνο αυτό εκτιμάται ότι οργάνωσε την ενέδρα. Είχε μαζί της ένα γυάλινο δοχείο μέσα στο οποίο είχε τοποθετήσει καυστικό υγρό. Μία εκτίμηση είναι ότι το προμηθεύτηκε μέσω διαδικτύου. Οι Αρχές εκτιμούν, επίσης, ότι η ώρα άφιξης της στο ξενοδοχείο δεν είναι τυχαία.
Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν άτομα που βοήθησαν την 38χρονη να εξαφανιστεί μετά την επίθεση. Σε περίπτωση που αποδειχτεί κάτι τέτοιο, θα απαγγελθούν κατηγορίες για υπόθαλψη εγκληματία.

Τέλος, επικεφαλής της ομάδας γιατρών που θα αναλάβουν την αποκατάσταση των βλαβών που υπέστη ο 36χρονος είναι η έμπειρη πλαστική χειρουργός, Μαρία Καλοφώνου, που ήταν επιφορτισμένη με τη θεραπεία της Ιωάννας Παλαιοσπύρου, που είχε δεχτεί επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Σχετικές ειδήσεις:

Επίθεση με οξύ: Άφαντη η 38χρονη - Κρίσιμες ώρες για το θύμα

Οργή Κούγια για την 38χρονη: Γελοιοποίησε την Αστυνομία της Κρήτης

Επίθεση με oξύ: Τα ερωτήματα, η «παγίδα» και η προαναγγελία παράδοσης

Σχετικές ειδήσεις