ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Νέες απειλές από τον πατέρα του Ηλία Μίχου σε δημοσιογράφο

Σεπόλια: Νέες απειλές από τον πατέρα του Ηλία Μίχου σε δημοσιογράφο
Ο Ηλίας Μίχος που κατηγορείται για τους βιασμούς της 12χρονης από τα Σεπόλια
Intime News

«Θα αμολύσω το σκυλί, φύγε», είπε ο πατέρας του Ηλία Μίχου σε δημοσιογράφο της εκπομπής «Πρωινό» ενώ την ίδια στιγμή η 12χρονη από τα Σεπόλια που έπεσε θύμα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. 

Επιμένει να προκαλεί ο πατέρας του Ηλία Μίχου, που κατηγορείται ότι βίαζε και έβρισκε παιδοβιαστές να ασελγούν στη 12χρονη από τα Σεπόλια. Παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τη στάση που κρατά μέχρι σήμερα ο πατέρας του Ηλία Μίχου, εκείνος υπερασπίζεται τον 53χρονο γιο του, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης.

Ο πατέρας του Ηλία Μίχου μένει σε χωριό του Αγρινίου, όπου έφτασε συνεργείο της εκπομπής «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1. Ο Παναγιώτης Μίχος μόλις είδε το συνεργείο, έβαλε τις φωνές, απειλώντας τον δημοσιογράφο ότι θα αφήσει τον σκύλο ελεύθερο. «Το αμολάω φύγε, τώρα θα δεις», συνέχισε με τον δημοσιογράφο να απομακρύνεται από το σημείο.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η 12χρονη από τα Σεπόλια

Την ίδια στιγμή για μια δύσκολη κατάσταση που βιώνει η 12χρονη από τα Σεπόλια που έπεσε θύμα κατά συρροή βιασμών, μίλησε η κλινική ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη, τονίζοντας ότι την ανήλικη έχει σημαδέψει ένα βαθύτατο ψυχικό τραύμα.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κανδαράκη, η 12χρονη βιώνει μια πολύ δύσκολη κατάσταση και καλείται ταυτόχρονα να αναγνωρίσει τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην κακοποίησή της και τους βιασμούς της.

«Προβληματίζομαι ειλικρινά γιατί βλέπουμε μια μητέρα που πρώτο μέλημά της είναι να δηλώσει την αθωότητά της και δεν έχει τρομοκρατηθεί από το πολύ βαθύ τραύμα και την κατεστραμμένη ψυχή που έχει δημιουργηθεί στην κόρη της», δήλωσε η ψυχολόγος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την κυρία Κανδαράκη, «έχει σημασία να καταλάβουμε πόσο πολύ μόνο του ήταν αυτό το κορίτσι» και ταυτόχρονα πόσο σημαντικό είναι για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικές ή οικονομικές δυσκολίες να υπάρξουν κατάλληλες δομές όπου θα ζητήσουν βοήθεια και να μην υπάρχουν παράπλευρες βοήθειες, οι οποίες να μην έχουν καμία ουσιαστική νομιμότητα».

Πώς αντιδρούν τα κακοποιημένα παιδιά

Μιλώντας για την εμπειρία της με παραμελημένα και κακοποιημένα παιδιά, όπου οι ρόλοι παιδιών και γονέων έχουν αντιστραφεί, η κλινική ψυχολόγος τόνισε ότι αν τολμούσε κάποιος από την υπηρεσία ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, να πει το παραμικρό, να αφήσει την παραμικρή υποψία για αμέλεια ή για κακή γονεϊκότητα, τα παιδιά ήθελαν να προστατέψουν τους γονείς τους.

«Είχαν τέτοια πολύ μεγάλη ανάγκη να νιώσουν ότι επί της ουσίας μπορεί η μαμά ή ο μπαμπάς, αυτή τη στιγμή, δεν έχουν την απόλυτη ικανότητα να μας φροντίσουν αλλά δεν επέτρεπαν να ειπωθεί η παραμικρή κουβέντα για τους γονείς. Τα παιδιά, ειδικά σε αυτή την αναπτυξιακή φάση, έχουν ανάγκη να αισθανθούν ότι οι γονείς είναι εκεί, τα αγαπούν και τα προστατεύουν» πρόσθεσε η κλινική ψυχολόγος, Αννα Κανδαράκη.

Σχετικές ειδήσεις