ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Στα ίχνη της 38χρονης η ΕΛ.ΑΣ. - «Κλειδί» το κινητό της

Ηράκλειο: Στα ίχνη της 38χρονης η ΕΛ.ΑΣ. - «Κλειδί» το κινητό της
Η αστυνομία στα ίχνη της Μ.Σ.
Facebook

Ηράκλειο: Η 38χρονη δεν παραδόθηκε ποτέ από μόνη της - Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsbomb.gr η αστυνομία κινείται στοχευμένα και βάσει στοιχείων για τον εντοπισμό της Μ.Σ. - Η διαδρομή που ακολούθησε και τα στοιχεία που την «καίνε»

Άφαντη παραμένει η 38χρονη Μαρία Σ., η οποία έριξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της Γ.Μ., τα ξημερώματα του Σαββάτου 22/10 σε γνωστό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Αν και η 38χρονη απαντούσε σε κλήσεις δημοσιογράφων μέσω Viber, είναι άφαντη στο Ηράκλειο και δεν παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου ακόμα και αφού παρήλθαν οι ώρες του Αυτοφόρου.

Αυτό προκάλεσε την οργή του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου του 36χρονου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του κατηγορεί την αστυνομία Ηρακλείου πως εκθέτει την ΕΛΑΣ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη μη συλλαμβάνοντας την 38χρονη, για την οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsbomb.gr οι προσπάθειες εντοπισμού συνεχίζονται κανονικά ενώ χωρίς εγκεκριμένο αίτημα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, το οποίο αναμένεται από ώρα σε ώρα, δεν μπορούν να επέμβουν σε τηλέφωνα. Τόνισαν μάλιστα πως λειτουργούν βάσει πρωτοκόλλου και ότι κάθε κίνηση γίνεται στοχευμένα και όχι βιαστικά. «Κάνουν ότι μπορούν για να τη βρουν» είναι η φράση που επισημαίνουν πηγές του ρεπορτάζ.

Φυσικά από την στιγμή που η δικογραφία είναι γεμάτη με τη Μ.Σ. να κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, το μόνο που μένει είναι ο εντοπισμός βάσει στοιχείων με την Ελληνική Αστυνομία να γνωρίζει πολύ καλά τις επόμενες κινήσεις της.

Ωστόσο αποκλείεται το ενδεχόμενο η 38χρονη να έχει διαφύγει από το Ηράκλειο ή γενικότερα από την Κρήτη.

Η διαδρομή της 38χρονης μετά την επίθεση

Η αστυνομία έχει στα χέρια της καρέ – καρέ το βίντεο από κάμερες ασφαλείας, όπου δείχνουν τη διαδρομή που ακολούθησε η 38χρονη μετά την επίθεση στο ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr το δρομολόγιο που ακολούθησε η 38χρονη είναι πολύ συγκεκριμένο καθώς φαίνεται να κινήθηκε αρχικώς πεζή προς την οδό Δουκός Μποφόρ εν συνεχεία άλλαξε γνώμη και γύρισε πίσω έφτασε στην 25ης Αυγούστου και έστριψε προς τα δεξιά δηλαδή με πορεία προς τον βορρά.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την πλατεία 18 Άγγλων και εκεί η αστυνομία δεν γνωρίζει ακριβώς αν έστριψε αριστερά ή δεξιά. Εικάζεται ως επικρατέστερο σενάριο ότι κινήθηκε ανατολικά δηλαδή προς τον Θεατρικό Σταθμό και από εκεί είτε πήρε το αυτοκίνητό της είτε την παρέλαβε κάποιο όχημα. Σε περίπτωση που την παρέλαβε όχημα, αυτό δείχνει ότι υπήρξε επικοινωνία με κάποιο άτομο, στοιχείο που θα βρεθεί από την άρση απορρήτου.

Το αυτοκίνητο της 38χρονης εντοπίζεται από την αστυνομία στον Θέρισο και οι αστυνομικοί το παρακολουθούν στενά σε περίπτωση που επιχειρήσει η ίδια ή κάποιος άλλος να το παραλάβει, κάτι το οποίο δεν έχει ακόμα συμβεί.

Τη Δευτέρα η αστυνομία προχώρησε σε έφοδο σε χωριό ανάμεσα σε Αρκαλοχώρι και Ηράκλειο, όπου δεν εντοπίστηκε, ούτε φάνηκε να έχει φιλοξενηθεί όλες αυτές τις ημέρες που την ψάχνουν οι αρχές.

Νέες πληροφορίες του neakriti.gr μάλιστα αναφέρουν ότι η 38χρονη είχε εκ νέου επικοινωνία με στενό συγγενικό της πρόσωπο, στο οποίο φέρεται να δήλωσε ότι φοβάται να παραδοθεί γιατί περιμένει αντίποινα από την μεριά του Γ.Μ., ακόμα και αν η ίδια προφυλακιστεί.