ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Παραδόθηκε η 38χρονη στην ΕΛ.ΑΣ.

Ηράκλειο: Παραδόθηκε η 38χρονη στην ΕΛ.ΑΣ.

Τουλάχιστον 36 ώρες μετά τη λήξη του αυτοφώρου παραδόθηκε στην Αστυνομία η 38χρονη Μαρία Σ., που έκανε την επίθεση με καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Σχεδόν δύο μέρες μετά τη λήξη του αυτοφώρου παραδόθηκε στην Αστυνομία Κρήτης η 38χρονη Μαρία Σ., που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της στο Ηράκλειο.

Μπορεί να είχαν κινητοποιησεί οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο, όμως η 38χρονη είχε αποφασίσει ένα πράγμα: Να μην εμφανιστεί στις Αρχές μέχρι να πάει στην Κρήτη ο δικηγόρος Αθηνών.

Η 38χρονη παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία, περίπου 36 ώρες μετά τη λήξη του αυτοφώρου και το τέταρτο 24ωρο από την τέλεση πράξης της ενώ ήδη από τη Δευτέρα 24/10 το μεσημέρι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο Εισαγγελέας Ηρακλείου έχει ασκήσει κακουργηματική δίωξη σε βάρος της για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η 38χρονη έλεγε ότι θα παραδοθεί από το πρωί της Δευτέρας (24/10) με τους αστυνομικούς να «χτενίζουν» όλο τον νομό για να την εντοπίσουν. . Η ίδια υποστήριζε ότι φοβόταν να παραδοθεί καθώς θα ερχόταν αντιμέτωπη με αντίποινα από ανθρώπους του θύματος.

Σε δηλώσεις της στο Newsbomb.gr είχε δηλώσει ότι του είχε ρίξει το καυστικό υγρό επειδή θόλωσε. Τη Δευτέρα είχε εμφανιστεί ως δικηγόρος της ο νομικός από το Ηράκλειο, Μάνος Δρακωνάκης, ο οποίος τελικά είχε χάσει κάθε ίχνος επικοινωνίας μαζί της.

Εξαλλος ο πατέρας της για την επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο

Έξαλλος εμφανίστηκε ο πατέρας της 38χρονης για την πράξη της, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν παίρνει το μέρος της και ότι η κόρη του «λέει ψέματα». «Η Μ. διέπραξε ένα αδικαιολόγητο λάθος», τόνισε ο πατέρας της μιλώντας στο OPEN. Ο ίδιος πρόσθεσε πως «δεν υπήρχε κανένας λόγος για να οδηγηθεί στην πράξη αυτή. Ο 36χρονος ήθελε να χωρίσουν, δεν την ήθελε άλλο».

«Δεν δικαιολογείται η πράξη της και σε καμία περίπτωση δεν παίρνω το μέρος της», ανέφερε ο πατέρας της και επεσήμανε ότι ο 36χρονος «δεν την είχε πειράξει, δεν την είχε δείρει, δεν την απειλούσε, δεν της είχε κάνει τίποτα. Η κόρη μου λέει ψέματα. Προσπαθεί να δικαιολογήσει τη βλακεία που έκανε».

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 36χρονος

Σε πολύ σοβαρή κατάσταση στην εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσηλεύεται ο 36χρονος, με εγκαύματα δευτέρου βαθμού. Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για να το αν θα σωθεί το αριστερό του μάτι. Έχει εκτεταμένα βαριά εγκαύματα σε όλη την αριστερή πλευρά του σώματός του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο αριστερό μάτι και την καρωτίδα του.

Σήμερα (24/10) θα γίνει ιατρικό συμβούλιο για να καθοριστεί το πλάνο των χειρουργικών επεμβάσεων που πρέπει να ακολουθηθούν τις επόμενες μέρες.

Σχετικές ειδήσεις