ΕΛΛΑΔΑ

Πεδίο μάχης η Πάτρα

Πεδίο μάχης η Πάτρα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος έξω από την κεντρική είσοδο του παλιού εργοστασίου της «Πειραϊκής Πατραϊκής», όταν συγκρούστηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής με δυνάμεις της Αστυνομίας.

Τα περισσότερα από τα 350 περίπου άτομα που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματιστεί, επιτέθηκαν επανειλημμένως κατά των αστυνομικών, που είχαν διατεθεί στο σημείο για λήψη μέτρων τάξης και επιχειρούσαν διαδοχικά να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του κτιρίου.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και βιαιότητα καθώς εκσφενδόνισαν κατά των αστυνομικών και των υπηρεσιακών οχημάτων μεγάλο όγκο από πέτρες, κροτίδες καθώς και αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές, ενώ χρησιμοποίησαν ξύλα, στυλιάρια, λοστούς και άλλα αντικείμενα. Πολλά από τα άτομα είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη και κουκούλες.

Τραυματισμοί και συλλήψεις

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε Νοσοκομείο. Επιπλέον προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού, καθώς επίσης σε ένα περιπολικό και δύο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τα άτομα με τη χρήση των αναγκαίων μέσων.

Προσήχθησαν 22 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν μέχρι στιγμής 5, ενώ αναζητούνται και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών.

Από νωρίς μύριζε "μπαρούτι"

Με τις ασπίδες παρά πόδας και σε πλήρη ετοιμότητα ήταν από το μεσημέρι της Τρίτης οι διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς υπήρχαν φόβοι για επεισόδια. Δυστυχώς, λίγη ώρα αργότερα τα γεγονότα μίλησαν...

Κάτοικοι απέκλεισαν και πάλι το απόγευμα της Τρίτης την Ακτή Δυμαίων εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 29χρονου από τα χέρια αλλοδαπών. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από το παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής - Πατραϊκής, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες.

Λίγο πριν από τις 18:30 σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης όταν ομάδα κατοίκων επιχείρησε να εισβάλει στις εγκαταστάσεις του εργοασταίου. Ωστόσο, οι άνδρες της Αστυνομίας απομάκρυναν στους διαμαρτυρόμενους. Στις τάξεις των κατοίκων είχαν παρεισφρήσει μέλη της Χρυσής Αυγής από τα οποία οι κάτοικοι απαιτούν να αποχωρήσουν και να μην επιχειρήσουν να καπηλευτούν το θάνατο του 29χρονου.

Επιθέσεις από Χρυσαυγίτες

Τα αίματα άναψαν όταν εμφανίστηκαν στο σημείο μέλη της Χρυσής Αυγής, όπου νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία από την οδό Ανθείας.

Οι Χρυσαυγίτες κρατώντας σιδηρολοστούς και ρόπαλα συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πορείας φώναζαν συνθήματα, όπως «Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα» και έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, ενώ απείλησαν να λιντσάρουν μετανάστες. Μάλιστα, μία ηλικιωμένη, η οποία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων βρισκόταν στο σπίτι της κοντά στην περιοχή κινδύνεψε από ένα δακρυγόνο που έσκασε στην αυλή της.

Οι κάτοικοι καταδίκασαν τα επεισόδια

Οι περισσότεροι κάτοικοι στο θέαμα των επεισοδίων έφυγαν από την περιοχή, καταδικάζοντας, μάλιστα, τα όσα εκτυλίχθηκαν στην περιοχή. Ένας κάτοικος της περιοχής τραυματίστηκε από πέτρα στο κεφάλι. Ο ίδιος, μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ευχήθηκε η Ελλάδα να δει καλύτερες ημέρες.

Έκτακτη συνάντηση

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά με αντιπροσωπεία των κατοίκων σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης που έχει δημιουργηθεί μετά την δολοφονία του 29χρονου άνδρα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Δημαράς ζήτησε συντονισμό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ ενημέρωσε τους κατοίκους για την σημερινή σύσκεψη στις 13:00 το μεσημέρι στο δημαρχείο.

Πηγή φωτογραφίες και βίντεο: Patrastimes.gr, Thebest.gr, Dete.gr

Διαβάστε επίσης: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Πάτρα!

Χάος στην Πάτρα - Πετροπόλεμος, χημικά, τραυματισμοί! (βίντεο)

Φόβοι για σοβαρά επεισόδια στην Πάτρα!

Ένταση (ξανά) στην Πάτρα!

«Μπαρούτι» για δεύτερη ημέρα η Πάτρα! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)