ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά

Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά

Οι πολίτες απαντούν στη δημοσκόπηση της Pulse για τα «βαρίδια» της καθημερινότητας λόγω της ακρίβειας αλλά και για την πρόθεση ψήφου.

Η αυξημένες τιμές στην ενέργεια και τα προϊόντα βασικής ανάγκης είναι αυτά που βαραίνουν περισσότερο τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΪ, τα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι ο λογαριασμός του ρεύματος και το σούπερ μάρκετ.

Παρά τις ελαφρύνσεις και τις παρεμβάσεις από την κυβέρνηση, οι τιμές έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

Προβληματισμός υπάρχει, επίσης, και για το φυσικό αέριο, ωστόσο τα νούμερα αντικατοπτρίζουν τα νοικοκυριά που διαθέτουν συστήματα θέρμανσης με φυσικό αέριο, ενώ μικρότερος είναι ο προβληματισμός για το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

Στο 7,5% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο 7,5% ανέρχεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 23 με 25 Οκτωβρίου και τα αποτελέσματα βγήκαν από δείγμα 1.207 ενηλίκων, με δικαίωμα ψήφου.

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 33,5% στην αναγωγή επί των εγκύρων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 26%. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 11,5%, στο 5,5% είναι το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση και κάτω από το 3% το ΜεΡΑ25.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα με 39%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 28%. Στο ίδιο ποσοστό (28%), η απάντηση «κανένας από τους δύο», ενώ ένα 5% δεν ήθελε να απαντήσει.

Στην ερώτηση αν προτιμούν να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συνεργασίας, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) απάντησε ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας προτιμά το 35%.

Σημαντική είναι η ανησυχία του κόσμου για τα ελληνοτουρκικά και την ένταση που διατηρεί σε υψηλά επίπεδα η Άγκυρα. Το 73% ανησυχεί από μέτρια έως πολύ, ενώ μόλις το 20% δεν φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Στην ερώτηση για το πώς αξιολογούνται τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, ο κόσμος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γενικότερο πλαίσιο, με τα ποσοστά αρνητικών απαντήσεων να ξεπερνούν σε όλες τις κατηγορίες το 50%.

Διαβάστε ακόμα:

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ασφαλείας της ΝΔ -Ανησυχία για θερμό επεισόδιο

Δημοσκόπηση Marc: Αγωνία για την ακριβεία - Αυστηροποίηση ποινών

Δημοσκόπηση - «σφαλιάρα» στον Ερντογάν: Ψήφο - ψήφο με Κιλιτσντάρογλου