ΕΛΛΑΔΑ

Δίωξη για πλειάδα κακουργημάτων στη συμμορία που εκβίαζε…περίπτερα

Δίωξη για πλειάδα κακουργημάτων στη συμμορία που εκβίαζε…περίπτερα

Ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων σε βάρος 15 ατόμων, που εμπλέκονται σε κύκλωμα αδίστακτων «μπράβων» που πουλούσαν προστασία σε περισσότερους από 70 ιδιοκτήτες καταστημάτων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δίωξη αφορά στα κακουργήματα ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της τοκογλυφίας, της εμπορίας ναρκωτικών, της κατοχής όπλων και πυρομαχικών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Όλοι οι κατηγορούμενο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε Ανακριτή.Πρόκειται για δύο συμμορίες «νονών» της νύχτας οι οποίες συνεργάζονταν, και εκβίαζαν τα θύματά τους.

Εάν εκείνα δεν υπέκυπταν, τότε έστελναν «φουσκωτούς» οι οποίοι τους απειλούσαν! Μέσα στα δύο χρόνια της δράσης τους, οι "μπράβοι" είχαν γίνει ο εφιάλτης των ανθρώπων που έβαζαν στόχο.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας έχουν κάνει μέχρι στιγμής 15 προσαγωγές «μπράβων» και έχουν πραγματοποιήσει έρευνες στη Νέα Μάκρη, στον Γέρακα αλλά και στην Αθήνα, όπου στα σπίτια τους βρήκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όπλα αλλά και μικροποσότητες ναρκωτικών.

Τρεις φέρεται να είναι οι αρχηγοί της μίας ομάδας. Πρόκειται για έναν άνδρα με το ψευδώνυμο "Τούρκος" για τον αδερφό του και για τον ανιψιό του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αρχηγός της δεύτερης ομάδας είναι γνωστός ποινικός, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας και απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της φίλης του Σούλας Καλαθάκη το 1997.

«Μίλησαν» οι «κοριοί» της ΕΥΠ
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα μέλη των δύο συμμοριών εκβιαστών, μετά από παρακολούθηση των τηλεφωνικών τους συνομιλιών από τον «κοριό» της ΕΥΠ, αλλά και από καταγγελίες θυμάτων τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε γίνει κάποια επώνυμη κατάθεση. Ο φόβος άλλωστε σε τέτοιες υποθέσεις κρατάει τα στόματα κλειστά...