ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ανεξέλεγκτα σκυλιά σε χωριό στην Κίσαμο - Όρμησαν σε περιπολικό

Χανιά: Ανεξέλεγκτα σκυλιά σε χωριό στην Κίσαμο - Όρμησαν σε περιπολικό

Tρόμος από τα δεκάδες αδέσποτα σε χωριό στην Κίσαμο στα Χανιά

Στα όρια τους έχουν φτάσει οι κάτοικοι σε χωριό της Κισάμου, με την επιμονή ενός συγχωριανού τους που μαζεύει σκυλιά, τα οποία ωστόσο, δεν περιθάλπτει και δε φροντίζει σε δικό του χώρο, ασφαλισμένο και περιφραγμένο, αλλά τα αφήνει ελεύθερα στο δρόμο, δημιουργώντας ένα σωρό προβλήματα σε περαστικούς, αυτοκίνητα, τουρίστες, παιδιά, οικογένειες κτλ.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr το πρόβλημα υπάρχει εδώ και πολλούς μήνες, ίσως και λίγα χρόνια, με τον άνθρωπο που συνεχίζει αυτή τη διαδικασία να φαίνεται αρνητικός στις όποιες εκκλήσεις, παρακλήσεις ή ακόμα και απειλές του έχουν γίνει ώστε να σταματήσει αυτή την συνήθειά του.

Ο ίδιος μαζεύει σκύλους, πάνω από 20 στον αριθμό, τους αφήνει ελεύθερους στον δρόμο και εκείνοι, επιτίθενται σε διερχόμενα ΙΧ, περαστικούς κτλ, χωρίς να αποκλείονται τα ατυχήματα, είτε από δαγκώματα των σκύλων, είτε τα ΙΧ να χτυπούν και να τραυματίζουν τα σκυλιά, αφού αυτά βρίσκονται ξαφνικά στον δρόμο τους!

Η υπόθεση αυτή «αποκαλύφτηκε» ουσιαστικά την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, όταν άνδρες του ΑΤ Κισάμου που επιλαμβάνονταν μια άσχετη υπόθεση στο συγκεκριμένο χωριό, είδαν ξαφνικά το βράδυ να τους επιτίθενται δεκάδες σκυλιά, χωρίς να μπορούν να συνειδητοποιήσουν, αρχικά, τι ακριβώς συμβαίνει. Η υπόθεση πάντως τους ήταν ήδη γνωστή από παράπονα κατοίκων της περιοχής αλλά και του τοπικού προέδρου. Μάλιστα, ο διοικητής του ΑΤ Κισάμου έδωσε εντολή να γίνει προσαγωγή του ατόμου που έχει (επί της ουσίας έχει αλλά αφήνει ελεύθερα στον δρόμο) τα σκυλιά. Του έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις (για ακόμη μια φορά) και πλέον αναμένεται να συνετιστεί.

Δείτε βίντεο με σκυλιά να μπαίνουν ξαφνικά στον δρόμο του οχήματος της αστυνομίας:

«Πολλά από αυτά τα σκυλιά τα έχουν πατήσει αυτοκίνητα»

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ποταμίδας Στέλιο Χαιρετάκη, ο οποίος όχι μόνο επιβεβαίωσε το γεγονός, αλλά είπε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο:

«Eίναι πολλά χρόνια που συμβαίνει αυτό. Να ξέρετε ότι ο άνθρωπος αυτός έχει περισσότερα σκυλιά από αυτά που βγαίνουν στον δρόμο. Το ζήτημα είναι ότι αν τα είχε σπίτι του δεν θα ήταν πρόβλημα. Αυτός όμως τα έχει “αμολητά” στον δρόμο! Μάλιστα πολλά από αυτά τα έχουν πατήσει αυτοκίνητα. Γαυγίζουν πολύ, γεμίζουν ακαθαρσίες το χωριό, τρομοκρατούν τον κόσμο γιατί είναι στον δρόμο ελεύθερα και αδέσποτα και γενικώς δημιουργούν πρόβλημα σε γείτονες και επισκέπτες. Πεζός δεν μπορεί να περάσει από το σημείο. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Έχω επικοινωνήσει και με τη φιλοζωική αλλά δεν έχω λάβει απάντηση για το τι θα κάνει».

Όπως τόνισε ο κύριος Χαιρετάκης, πολλές φορές έχει μιλήσει με τον άνθρωπο που έχει τα σκυλιά αλλά δεν έχει βρει καμία ανταπόκριση.

Σχετικές ειδήσεις: