ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης «Ντουγρού»

Λάρισα: Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης «Ντουγρού»
Οκτώ άτομα προσήχθησαν από τους αστυνομικούς
Onlarissa.gr

Η επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας – Ένταση μεταξύ αστυνομικών και καταληψιών - 8 προσαγωγές

Εικόνες χάους άφησε πίσω της η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης «Ντουγρού» επί της οδού Τζαβέλα στο κέντρο της Λάρισας.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την είσοδο των αστυνομικών και την προσαγωγή 8 συνολικά ατόμων, έξι ανδρών και δύο γυναικών που βρίσκονταν εκτός του κατειλημμένου κτηρίου.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας παρουσία εισαγγελέα, με τους αστυνομικούς να αποκλείουν την ευρύτερη περιοχή και να αιφνιδιάζουν τους καταληψίες.

Ακολούθησε ένταση με άτομα εντός του κτηρίου να πετούν διάφορα αντικείμενα στους ένστολους, από μπουκάλια, πέτρες, μέχρι τραπέζια και καρέκλες! Η αστυνομία απάντησε πετώντας νερό υπό πίεση, με ειδικό όχημα που συνέδραμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας.

Δείτε φωτογραφίες του onlarissa.gr:

Ένταση προκλήθηκε επίσης μεταξύ αστυνομίας και μικρής ομάδας ατόμων που έσπευσαν στο σημείο σημείο ως «αλληλέγγυοι» ωστόσο δεν έλαβε μεγάλη έκταση.

Οι αστυνομικοί μετά από περίπου 2 ώρες μπήκαν στο κτήριο και εκκένωσαν την κατάληψη. Στο σημείο της επιχείρησης βρέθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας κ. Αγάπιος Χαρακόπουλος.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη κατάληψη κρατά σχεδόν 6 χρόνια.

Δείτε επίσης τα βίντεο:

Την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης σχολίασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στο Facebook.

«Η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιοκτήριο που επί 7 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για χώρο του δημοτικού γηροκομείου Λάρισας.

Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!», αναφέρει στην ανάρτηση του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε επίσης:

Ηλίας Ζερβός: Ποιος ήταν ο αγαπημένος ηθοποιός - Η καριέρα του

Πέθανε ο Ηλίας Ζερβός

Παλαιό Φάληρο: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον «βιαστή με το τατουάζ»