ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος είναι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου που συνελήφθη για πορνογραφία

Ποιος είναι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου που συνελήφθη για πορνογραφία
Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Συνελήφθη για παιδική πορνογραφία ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου - Βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας αντιμετωπίζει o συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Στις φυλακές Τρίπολης κρατείται από τις 18 Οκτωβρίου 2022, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, έπειτα από κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Από το 1979 ζει στη Γλυφάδα. Φοίτησε στο γυμνάσιο και λύκειο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Στη συνέχεια σπούδασε μεταλλειολόγος και χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη συγγραφή βιβλίων το 1996. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Σχολική Παράσταση» βραβεύτηκε στον αντίστοιχο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Από τότε έως σήμερα γράφει παιδικά μυθιστορήματα, πέντε από τα οποία (Το μήνυμα, Οι Εννέα Καίσαρες, Χνότα στο τζάμι, Στη διαπασών, Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας) διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους.

Είχε δηλώσει το 2018 στην κάμερα της ΕΡΤ ότι αντλεί έμπνευση από την... αμφίδρομη σχέση με τα παιδιά που επισκέπτεται στα σχολεία.

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου μιλά για το βιβλίο «Χνότα στο τζάμι».

Είχε βραβευτεί αρκετές φορές για τα βιβλία του. Μερικά από τα βραβεία του είναι:

  • Οι άρχοντες των σκουπιδιών - Βραβείο ηλεκτρονικού περιοδικού «Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ» 2013 στην κατηγορία ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ
  • Ιπτάμενες σελίδες - Έπαινος Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου
  • Στη διαπασών - Κρατικό βραβείο παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου 2010 - Βραβείο Περιοδικού «ΔΙΑΒΑΖΩ» 2010 για Παιδικό Λογοτεχνικό Βιβλίου - Εύφημη Μνεία Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 2008.

Σχετικές ειδήσεις

Συνελήφθη για παιδική πορνογραφία ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου