ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία EVA: Δέντρο στην Πατρών - Πού υπάρχουν διακοπές ρεύματος

Κακοκαιρία Eva: Δέντρο στην Εθνική Πατρών – Πύργου - Πού υπάρχουν διακοπές ρεύματος
Έπεσε δέντρο στην Εθνική Πατρών – Πύργου.
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Η κακοκαιρία «EVA» χτύπησε τη δυτική Ελλάδα - Η Αχαΐα βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας.

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα πλήττει από το απόγευμα του Σαββάτου τη χώρα μας η κακοκαιρία ΕVA. Οι Αρχές βρίσκονται σε μέγιστο συναγερμό, ενώ κλειστά θα παραμείνουν αύριο Κυριακή (5/11) τα καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Η Αχαΐα και τα νησιά του Ιονίου βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας, ενώ στην Κεφαλονιά καταγράφηκαν άνεμοι τάξης 100 χιλιομέτρων την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της κακοκαιρίας μπαίνει η Πάτρα η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να χτυπήσει νέο κύμα της κακοκαιρίας και γι’ αυτό τον λόγο βρίσκονται επί ποδός η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία.

Παράλληλα το απόγευμα του Σαββάτου σημειώθηκε πτώση δέντρου στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πύργου, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

Κακοκαιρία EVA: Η πρόγνωση για τον καιρό την Κυριακή

Την Κυριακή βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα έως πολύ έντονα και τα οποία το βράδυ θα αρχίσουν να περιορίζονται στα ανατολικά, στα κεντρικά, στα νότια και στο Αιγαίο. Κατά τόπους θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Από τις απογευματινές ώρες αύριο πολύ έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και σε περιοχές της Κρήτης. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Δείτε LIVE μέσα από το WINDY πώς κινείται κάθε στιγμή το βαρομετρικό κυκλώνοντας την Ελλάδα:

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 21, στην Ήπειρο από 8 έως 19 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και τοπικά 7 Μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς έως βορειοανατολικούς με εντάσεις 5-6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 6-7 Μποφόρ και από το βράδυ άνεμοι βορείων διευθύνσεων με μικρή εξασθένηση. Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα είναι τοπικά θυελλώδεις.

Στην Αττική αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και από αργά το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 Μποφόρ, όμως κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα ενισχύονται τοπικά σε θυελλώδεις. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για κακοκαιρία

Διευρυμένη σύσκεψη για την λήψη μέτρων αντιμετώπισης της επερχόμενης κακοκαιρίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και με την παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τις αστυνομικές Αρχές να τεθούν, από τις επόμενες ώρες, σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμουν ουσιαστικά, με μέσα και έμψυχο δυναμικό, τον σχεδιασμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και να αντιμετωπιστούν τα όποια τυχόν προβλήματα ανακύψουν.

Για το σκοπό αυτό, ενισχυμένα κλιμάκια της τροχαίας θα επιτηρούν στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σε ετοιμότητα θα τεθούν και τα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα της Επικράτειας, ευρισκόμενα σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αρχές της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις

Κακοκαιρία «EVA»: Χαλαζοπτώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία «EVA»: Μήνυμα 112 σε πολλές περιοχές - Μεγάλη προσοχή

Κακοκαιρία «EVA»: Υδροστρόβιλοι στη Μεσσηνία και την Ηγουμενίτσα