ΕΛΛΑΔΑ

Μάνδρα:«Εκπυρσοκρότησε το όπλο», υποστηρίζει ο δικηγόρος του 14χρονου

Μάνδρα:«Εκπυρσοκρότησε το όπλο», υποστηρίζει ο δικηγόρος του 14χρονου
Ο 14χρονος λέει ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε.
Glomex

Πολλά είναι τα ερωτήματα για την τραγωδία στη Μάνδρα με τον θάνατο του 17χρονου - «Εκπυρσοκρότησε το όπλο», λέει ο δικηγόρος του 14χρονου που σκότωσε τον αδερφό του.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν την τραγωδία στη Μάνδρα με τον 14χρονο που σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του κατά λάθος στη διάρκεια του κυνηγιού περνώντας, όπως είπε, τον έφηβο για αγριογούρουνο.

Δεδομένου ότι έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 14χρονο, το ζήτημα που εγείρεται είναι πώς θα διαμορφωθεί μια ενδεχόμενη ποινή λόγω ηλικίας. Την ίδια στιγμή, οι έρευνες εστιάζονται στον αρχικό ισχυρισμό της οικογένειας περί απουσίας όπλου, κάτι όμως που στην πορεία καταρρίφθηκε καθώς στο σημείο της τραγωδίας, στο μαντρί, εντοπίστηκε η δερμάτινη θήκη του όπλου.

Σχετικά με τη γραμμή υπεράσπισης του 14χρονου, γίνεται λόγος για ατύχημα. Ο κ. Ιωάννης Βέρρας, δικηγόρος του 14χρονου, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 υποστήριξε πως το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι δεν πυροβόλησε ο έφηβος για να σκοτώσει τον 17χρονο αδελφό του.

«Πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια», δήλωσε ο κ. Βέρρας και έκανε λόγο για ευαίσθητη υπόθεση λόγω της δημοσιότητας που έχει πάρει το θέμα. Παράλληλα τόνισε πως αν κριθει ένοχος ο 14χρονος, λόγω της ηλικίας του και με βάση τον ποινικό κώδικα, η πολιτεία δεν μπορεί να του αποδώσει ευθύνη για αυτό που έχει τελέσει.

Όπως είναι γνωστό, τα παιδιά κάτω των 15 ετών ακόμα και κακουργηματική πράξη να τελέσουν δεν οδηγούνται στη φυλακή.

Αυτή τη στιγμή ο 14χρονος κρατείται μέχρι να απολογηθεί, ωστόσο από κει και πέρα δεν υπάρχει το μέτρο της προφυλάκισης. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο συνήγορος του 14χρονου, «μόνο νομοθετικά μέτρα μπορούν να του επιβληθούν».

Κατηγορίες για 14χρονο - Ομολόγησε ότι σκότωσε τον αδερφό του

Yπενθυμίζεται ότι ο 14χρονος μετά και τη δίωξη που του ασκήθηκε, αντιμετωπίζει τις πιο βαριές κατηγορίες: ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Η ιατροδικαστική έκθεση, όπως έγραψε και το Newsbomb.gr, κάνει λόγο για τραύμα στον αυχένα, ενώ-σύμφωνα με πληροφορίες- η απόσταση και κυρίως η πορεία του βλήματος και το ύψος από το οποίο εκτοξεύτηκε, συνάδουν με τη σωματοδομή αλλά και την περιγραφή για το περιστατικό που έδωσε ο 14χρονος.

«Κυνηγούσαμε με τον αδερφό μου, ο οποίος κρατούσε την καραμπίνα, όταν κάποια στιγμή είδαμε ένα γουρούνι. Το ζώο έτρωγε σε ένα σημείο στο οποίο δεν μπορούσαμε να το πυροβολήσουμε. Τότε, ο αδερφός μου έδωσε σε μένα την καραμπίνα για να πάει να τρομάξει το γουρούνι, με σκοπό να βγει από εκείνο το σημείο όπου βρισκόταν και στη συνέχεια εγώ να μπορέσω να το πυροβολήσω. Τελικά όμως το όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια μου. Πυροβόλησα και η σφαίρα πέτυχε τον αδερφό μου στο κεφάλι. Τρομοκρατήθηκα…», κατέθεσε ο 14χρονος.

Στο πλευρό του 14χρονου βρέθηκαν τρία από τα αδέλφια του. Ο ανακριτής παρέπεμψε την υπόθεση στην ανακρίτρια ανηλίκων και ο 14χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη. Θα κρατηθεί μέχρι τότε, ενώ ο πατέρας του αφέθηκε ελεύθερος, για τον οποίο οι αρχές ερευνούν αν στοιχειοθετείται εναντίον του η κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής.

Φαίνεται πως η κυνηγετική καραμπίνα ήταν δική του, αν και στην αρχή ο ίδιος αρνήθηκε ότι έχει στην κατοχή του οποιοδήποτε όπλο.

Διπλός θρήνος στη Μάνδρα

Στη γειτονιά της Μάνδρας ο θρήνος είναι διπλός. Για τον 17χρονο Φώτη που έχασε τη ζωή του, μιλούν με τα καλύτερα λόγια.

«Ήταν πολύ καλό παιδί. Με τον γιο μου όλη μέρα μαζί παίζανε. Ευγενικό παιδί, φιλότιμο, πολύ καλό παιδί», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Εντύπωση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» που επισημαίνει πως είχε λάβει αναφορές τους προηγούμενους μήνες σχετικά με την κακοποίηση και παραμέληση των οκτώ παιδιών της οικογένειας.

Προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη πήρε ο 14χρονος

Προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη το πρωί στην ανακρίτρια ανηλίκων έλαβε ο 14χρονος από την Μάνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του την Πέμπτη το βράδυ.

Στον 14χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή. Ο ανήλικος ομολόγησε ότι σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του με κυνηγετική καραμπίνα στη Μάνδρα, ωστόσο υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον αδερφό του αλλά τον πέρασε για αγριογούρουνο και για αυτό πάτησε τη σκανδάλη. Οδηγείται στον ανακριτή ανηλίκων.

Ο πατέρας των παιδιών που οδηγήθηκε επίσης στον Εισαγγελέα, καθώς κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί όπλων αλλά και παραμέληση, αφέθηκε ελεύθερος. Παράλληλα, θα γίνει προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχει τελέσει τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής.

Σχετικές ειδήσεις

Μάνδρα: Κατηγορίες για 14χρονο - Ομολόγησε ότι σκότωσε τον αδερφό του

Μάνδρα: Τα 4 σημεία-κλειδιά της υπόθεσης - Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Μάνδρα: Προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη πήρε ο 14χρονος