ΕΛΛΑΔΑ

Μαραθώνιος: Μέλη του AWomanCanBe στηρίζουν άτομα με τύφλωση

Στο Μαραθώνιο της Αθήνας τρέχουμε για τη συμπερίληψη των ατόμων με τύφλωση.
Στο Μαραθώνιο της Αθήνας τρέχουμε για τη συμπερίληψη των ατόμων με τύφλωση.
Intime News

Στον 39ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, μέλη του AWomanCanBe στηρίζουν έμπρακτα τη συμπερίληψη των ατόμων με τύφλωση στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις είναι ευκαιρίες για εθελοντισμό, συμπερίληψη, ανάδειξη της διαφορετικότητας...πόσο μάλλον ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο αυθεντικός.

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή μέλη του AWomanCanBe συμμετέχουν συνοδεύοντας το Δημήτρη Μπόσκο, ένα άτομο με τύφλωση, για 42χλμ. Τα μέλη μας, Νατάσα Πατιράκη και Έλλη Μουτσοπούλου θα γίνουν guide runners, δηλαδή τα μάτια και οι σύντροφοι του Δημήτρη, στην προσπάθεια του να φτάσει από το Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του AWomanCanBe

Ο Δημήτρης Μπόσκος ζει στη Δράμα, είναι ο πρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ της πόλης και υπεύθυνος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Με… νου παραδοσιακό παντοπωλείο», στο οποίο εργάζονται ΑμεΑ, καθώς βασικός της σκοπός είναι η κοινωνικοποίηση και η ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε αρκετές αθλητικές διοργανώσεις ΑμεΑ και μάλιστα με ιδιαίτερα καλές επιδόσεις, ενώ έχει κατακτήσει και χρυσά μετάλλια.

Η Νατάσα Πατιράκη, ασχολείται με τη διακόσμηση, είναι ορειβάτης, δρομέας και μια γυναίκα με ενσυναίσθηση και απίστευτη ενέργεια. Μαζί με την Έλλη Μουτσοπούλου αποφάσισαν να συμμετέχουν στον 39ο Μαραθώνιο της Αθήνας όχι για να επιτύχουν έναν προσωπικό στόχο αλλά για να συμμετέχουν σε μια ομαδική προσπάθεια που φιλοδοξεί να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης (inclusion) για τα ΑμεΑ.

Η ενέργεια τους πλαισιώνεται από τον οργανισμό ΑWomanCanBe.org που στόχο έχει να ενδυναμώσει τις γυναίκες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, κατάστασης και εθνικότητας, αγκαλιάζοντας δράσεις συμπερίληψης, αλληλεγγύης και βιώσιμης ανάπτυξης. Ένας οργανισμός που αναδεικνύει τη γυναικεία δύναμη και φιλοδοξεί να αλλάξει τα στερεότυπα για τους «ρόλους» των γυναικών.

Η Βανέσα Αρχοντίδου, αλπινίστρια και ιδρύτρια του οργανισμού δήλωσε: «τα μέλη μας αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα διαφορετική, μια ομάδα που συμμετέχει σε ένα συμβολικό αγώνα προβάλλοντας κορυφαίες αξίες, όπως η ομαδικότητα και η αλληλεγγύη. Η κοινωνία μας μπορεί να πάει μπροστά μόνο όταν όλα τα μέλη της συμμετέχουν ισότιμα στα δρώμενα και τις αποφάσεις. Και κανένα μέλος της κοινωνίας δεν πρέπει να λείπει. Η στήριξη των συνανθρώπων μας είναι το υπέρτατο αγαθό αλλά και η μεγαλύτερη χαρά που μπορούμε να απολαύσουμε»