Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Τρόμος από τις συνεχείς ληστείες - Αυξημένα μέτρα από τις Αρχές

Ηλεία: Τρόμος από τις συνεχείς ληστείες - Αυξημένα μέτρα από τις Αρχές
Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση για τα καθημερινά φαινόμενα κλοπών και διαρρήξεων στην Ηλεία.
eurokinissi.gr

Στο έλεος των εγκληματιών το χωριό Μακρίσια στην Ηλεία - Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Ηλείας, Διονύσης Μπαλιούκος, μίλησε στο Newsbomb.gr 

Η εγκληματικότητα οργιάζει στην Ηλεία, με τις τελευταίες ληστείες που σημειώθηκαν στα Μακρίσια, να κάνει επιτακτική όπως λένε οι κάτοικοι του χωριού, την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή τους. Το βράδυ του Σαββάτου δύο ληστές επιτέθηκαν σε μια 83χρονη γυναίκα ενώ την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, μια μητέρα μαζί με το παιδί της έπεσαν θύματα ληστείας.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Ηλείας, Διονύσης Μπαλιούκος, μίλησε στο Newsbomb.gr για τις άγριες ληστείες που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία.

Όσον αφορά την τελευταία ληστεία με θύματα μια 38χρονη μητέρα που βρισκόταν στο σπίτι, με το ανήλικο παιδί της ο δήμαρχος είπε: «Η οικογένεια είναι καλά είναι στο χωριό και μαζεύουν τις ελιές».

«Κάνουμε έρευνες να δούμε τι γίνεται, οι ληστές είναι μάλλον ντόπιοι. Η αστυνομία ανιχνεύει κάτι αλλά δεν μας λέει τι για να μην χαλάσει η έρευνα τους», ανέφερε

Οι κάτοικοι των Μακρισίων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. «Έχουμε υπερήλικες στο χωριό, οι οποίοι είναι ανήσυχοι. Εμείς έχουμε βάλει γραμμή στο δημαρχείο η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να καλούν για βοήθεια. Εγώ συνομιλώ με τους κατοίκους και τους συμβουλεύω για τα μέτρα προστασίας που μπορούν να λάβουν», είπε ο δήμαρχος.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι κάτοικοι και τοπική αυτοδιοίκηση ψάχνουν λύσεις προκειμένου να προστατευτούν από τα φαινόμενα των κλοπών. Κάποιοι μάλιστα ζήτησαν την λήψη περαιτέρω μέτρων ενώ κάποιοι άλλοι έριξαν στο τραπέζι την ιδέα για τοποθέτηση καμερών στις εισόδους του χωριού. Ωστόσο αυτό είναι ιδιαίτερα σύνθετο καθώς χρειάζεται ειδική άδεια για το μέτρο αυτό.

Οι κάτοικοι σκέφτονται να «πάρουν τον νόμο στα χέρια τους»

Οι κάτοικοι των Μακρισίων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν φύλαξη και μεγαλύτερη αστυνόμευση ενώ είναι αποφασισμένοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους προκειμένου να διαφυλάξουν την σωματική τους ακεραιότητα και τις περιουσίες τους, αν οι κλοπές και οι διαρρήξεις συνεχιστούν.

«Το κακό έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δέκα μέρες που έχουμε πέντε κλοπές και δυο ληστείες. Την Κυριακή χτύπησαν τη γιαγιά, την Τρίτη με το που έφυγε ο σύζυγος από το σπίτι μπήκαν μέσα και πήραν τη χρήματα από γυναίκα και μικρό παιδί που δεν έχουν ακόμα συνέλθει από το σοκ. Το χωριό έχει αναστατωθεί πολύ και πιστεύουμε ότι η Αστυνομία θα βρει μια άκρη. Εγώ σαν πρόεδρος θα καλέσω τη νεολαία και τους ανθρώπους, αν μπορούμε να κάνουμε καμία περιπολία αλλά αν ο άλλος έχει όπλο και μπλέξουμε; Είναι δύσκολα τα πράγματα», είπε ένας κάτοικος στην Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόρασης.

«Τα Μακρίσια έχουν γίνει… Σικάγο και χρειάζεται δίκανο! Δε μπορεί να κοιμάσαι και να έρθει ο άλλος να σε κλέψει και να σε σκοτώσει. Εμένα ακόμα δεν μου έχει συμβεί τίποτα αλλά απ’ ότι λένε οι πατριώτες μου, μπαίνουν και μεσημέρι και βράδυ και η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Χρειαζόμαστε προστασία από την Αστυνομία γιατί το κακό γίνεται κάθε μέρα», συμπλήρωσε ένας άλλος.

«Μερικοί ‘’μάγκες’’ ανοίγουν τα σπίτια και μπαίνουν μέσα, χτυπάνε και κλέβουν. Θέλουμε φύλαξη και αστυνομία. Όλος ο κόσμος έχει πάει για ελιές και το χωριό είναι έρημο και ο άλλος ο πονηρός θα μπει μέσα και θα κάνει δουλίτσα του», πρόσθεσε ένας άλλος.

«Πρέπει να φυλαγόμαστε με τα τουφέκια και όποιον δούμε να τον καθαρίσουμε. Πηγαίνουν οι άνθρωποι για ελιές, κλειδώνουν τα σπίτια τους και όταν επιστρέφουν τα βρίσκουν ανακατωμένα. Αστυνομία δεν υπάρχει, αλλά τι να κάνει και αυτή…», ανέφερε.

«Υπάρχει σπείρα. Πρέπει να φυλαγόμαστε από παντού. Έχουμε πρόβλημα. Έχουν κλέψει κι άλλα πολλά σπίτια. Φεύγουν οι άνθρωποι να πάνε για ελιές και δεν τους αφήνουν τίποτα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σχετικές ειδήσεις

Ρεπορτάζ Newsbomb: Τρόμος από κλοπές στην Ηλεία - Συνεχείς συσκέψεις

Ηλεία: Ληστές ξυλοκόπησαν γυναίκα και απείλησαν να της πάρουν το παιδί