ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Αντιεμπορική η εικόνα των αντικλεπτικών - Γιατί τα βάζουν

Γεωργιάδης: Αντιεμπορική η εικόνα των αντικλεπτικών - Γιατί τα βάζουν
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλά για τα σούπερ μάρκετ
Intime / φωτογραφία αρχείου

Για το καλάθι του νοικοκυριού ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «κάθε βδομάδα οι αλυσίδες προσπαθούν να παρουσιάσουν καλύτερες τιμές».

Για το «καλάθι του νοικοκυριού» αλλά και για τα αντικλεπτικά που έχουν τοποθετηθεί σε ορισμένα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τα σούπερ μάρκετ δεν θέλουν να βάλουν αντικλεπτικά, τους βλάπτει αυτή η εικόνα και είναι αντιεμπορική», ανέφερε ο υπουργός στο MEGA, ενώ σημείωσε πως το «καλάθι» δεν θα λύσει και δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα του πληθωρισμού και «δεν είναι αυτός ο στόχος του».

«Κάθε εβδομάδα οι αλυσίδες προσπαθούν να παρουσιάσουν καλύτερες τιμές» επεσήμανε ο υπουργός.

Όσο για τα αντικλεπτικά που έχουν τοποθετηθεί σε ορισμένα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ είπε: «Είναι κάτι που συμβαίνει σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και εκτός. Είναι άσχημη εικόνα. Ωστόσο οι αλυσίδες που τα έχουν βάλει μου είπαν πως δεν αφορούν την μεμονωμένη κλοπή, αλλά γιατί σε ορισμένα είδη υπάρχουν οργανωμένες σπείρες που στέλνουν άτομα να τα κλέβουν και ύστερα τα πουλάνε σε παζάρια».

Μιλώντας συγκεκριμένα για τα βρεφικά γάλατα σε μορφή σκόνης που αποτελούν ένα από τα πρώτα είδη στη λίστα κλοπών, ο υπουργός αποκάλυψε πως είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιούν οι χρήστες ναρκωτικών για να πάρουν τη δόση τους και «είναι ένα από τα βασικότερα είδη που πωλούν στη μαύρη αγορά».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε ακόμα:

Έρευνα: Μεγάλη η αποδοχή του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Γεωργιάδης: Το καλάθι κερδίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών

Καλάθι του νοικοκυριού: Σε νέες μειώσεις προχώρησαν τα σούπερ μάρκετ