ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: «Πουλούσαν τα ρούχα που μας έδιναν στα παζάρια»

Κιβωτός του Κόσμου: «Πουλούσαν τα ρούχα που μας έδιναν στα παζάρια»
Νέα μαρτυρία έρχεται να προστεθεί στις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον πατέρα Αντώνιο
Κιβωτός του Κόσμου

Νέα μαρτυρία έρχεται να προστεθεί στις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον πατέρα Αντώνιο

«Η Κιβωτός του Κόσμου από κέντρο αγάπης εμπορευματοποιήθηκε. Έγινε μια επιχείρηση πλέον», λέει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και στο STAR άνθρωπος που έμεινε στη δομή από τα 11 έως τα 22 του.

Σύμφωνα μάλιστα με την μαρτυρία του, στην αρχή Ελβετοί έκαναν δωρεές για να σπουδάσουν παιδιά. «Έδιναν περίπου 15.000 ευρώ για να σπουδάσει κάθε παιδί, για φοιτητές ήταν αυτό. Η συμφωνία ήταν τα μισά θα τα κρατήσουν αυτοί και τα μισά θα τα πάρει η Κιβωτός, ώστε να τα δώσει σε παιδιά που δεν ήταν Ελληνόπουλα. Εγώ δεν είχα ελληνικά χαρτιά και δεν πήρα ποτέ», αναφέρει πρώην τρόφιμος.

Μάλιστα, τονίζει ότι ο ίδιος πήγε νυχτερινό σχολείο και το πρωί δούλευε από τις 09:00 έως τις 17:00 και αναφέρεται ακόμη και στα ρούχα που δίνονταν. «Στην αρχή ο ίδιος μοίραζε ρούχα και παιχνίδια στα παιδιά, όταν πήγαμε στο καινούριο κτίριο αυτά κόπηκαν. Δεν ταίριαζε με το image της καινούριας διεύθυνσης. Τα πουλούσαν στα παζάρια». Τονίζει, όμως, ότι τα παιδιά της «Κιβωτού» για να λάβουν μία μπλούζα από τις αποθήκες της δομής «έπρεπε να ρωτήσουμε τον πατέρα Αντώνιο».

Κιβωτός του Κόσμου: Ανακαλούν τις δωρεές στη δομή

Ανακαλούν τις δωρεές στην Κιβωτό του Κόσμου άνθρωποι που είχαν εκφράσει την επιθυμία τους σε διαθήκες τους σε συμβολαιογράφους.

Η συμβολαιογράφος, Χριστίνα Μάνδρου, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι ευρισκόμενοι εν ζωή υποψήφιοι δωρητές της «Κιβωτού του Κόσμου», οι οποίοι είχαν περιλάβει στην διαθήκη τους ως κληρονόμο την «Κιβωτό του Κόσμου», πηγαίνουν στο γραφείο της και αλλάζουν τους όρους της διαθήκης τους, ώστε να μην αφήσουν μετά θάνατον ακίνητα, μετρητά ή άλλα περιουσιακά στοιχεία τους στη ΜΚΟ.

Όπως ανέφερε η συμβολαιογράφος «πολλοί απέσυραν την πρόθεση τους για δωρεά, αλλάζοντας τους όρους στις διαθήκες τους, μετά από την δημοσιοποίηση του θέματος με την “Κιβωτό του Κόσμου”». Ακόμη, η συμβολαιογράφος είπε ότι είναι δυνατόν να γίνει και ακύρωση της δωρεάς πχ. ενός ακινήτου.

Εξήγησε πως μέσω δικαστηρίου μπορεί να γίνει η ανάκληση της δωρεάς ενός ακινήτου, με επίκληση του δωρητή επιχειρημάτων πχ. ότι δεν υπήρξε καλή χρήση της δωρεάς, δεν τηρήθηκαν οι όροι της και υπήρξαν συμπεριφορές με κοινωνική απαξία.

Tρέχουν οι έλεγχοι στην Κιβωτό του Κόσμου

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κιβωτό του Κόσμου με την Οικονομική Αστυνομία να κάνει χθες, Δευτέρα, ελέγχους στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας. Οι λογαριασμοί τους άνοιξαν ενώ αναζητείται και το περιεχόμενο της θυρίδας, την οποία άδειασε η πρεσβυτέρα την περασμένη εβδομάδα.

Απάντηση σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έλαβε ένα εκατομμύριο ευρώ από τον πατέρα Αντώνιο, για την αγορά της βίλας του στο Διμήνι του Βόλου, έδωσε με ανακοίνωσή του στην εφημερίδα «Μαγνησία» ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Λούλης.

Αφορμή το δημοσίευμα της «Μαγνησίας», υπό τον τίτλο «Ο ''δωρητής'' Λούλης πήρε 1 εκατομμύριο ευρώ», το οποίο στη συνέχεια αναπαρήχθη σε πολλά ΜΜΕ, καθώς το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου, με τις καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών, αλλά και πιθανή οικονομική κακοδιαχείριση, λαμβάνει διαρκώς όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σχετικές ειδήσεις

Η Κιβωτός «βουλιάζει» στη θύελλα των καταγγελιών και των ελέγχων

Βόλος: «Πούλησα ακίνητο στην Κιβωτό για 1 εκατ. ευρώ» λέει ο Λούλης

Κιβωτός: Πρώην εργαζόμενος επιβεβαίωσε κακοποιητικές συμπεριφορές