ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Εύβοια: «Ρήγμα» ανάμεσα σε σεισμολόγους - Έντονη διαφωνία

Σεισμός στην Εύβοια: «Ρήγμα» ανάμεσα σε σεισμολόγους - Έντονη διαφωνία

Για ασυνεννοησία των σεισμολόγων στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με τον Άκη Τσελέντη να απαντά ενοχλημένος.

Κόντρα ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (30/11) ανάμεσα στους σεισμολόγους Άκη Τσελέντη και Γεράσιμο Παπαδόπουλο, με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Εύβοιας. Η διαφωνία τους, όπως φάνηκε, πέρασε από τις εκτιμήσεις για τον σεισμό σε προσωπικούς σχολιασμούς.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο MEGA, έκανε λόγο για ασυνεννοησία των σεισμολόγων στην Ελλάδα, ενώ αν και δεν ανέφερε όνομα, υπονόησε τον Άκη Τσελέντη, λέγοντας: «Δεν νομίζω πως όταν μια περιοχή βρίσκεται σε διέγερση είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουμε, ορισμένοι από εμάς, να λέμε ότι δεν κοιμόμαστε το βράδυ ή ότι μπορεί να περιμένουμε σεισμούς σε άλλη περιοχή της χώρας. Δεν νομίζω ότι αυτό συνιστά υπευθυνότητα. Δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνη αυτή η στάση».

«Συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το πούμε, χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα και περισσότερη συνεννόηση μεταξύ των επιστημόνων. Νομίζω ότι φτάνει το μήνυμα εκεί που πρέπει να φτάσει», είπε χαρακτηριστικά ο σεισμολόγος.

Λίγο αργότερα ήρθε και η απάντηση του Άκη Τσελέντη, ο οποίος μίλησε επίσης στο MEGA για τον σεισμό στην Εύβοια. Πριν ξεκινήσει να μιλά για τις εκτιμήσεις του αναφέρθηκε στην «άκομψη επίθεση» που δέχτηκε από τον κ. Παπαδόπουλο.

Είπε χαρακτηριστικά: «Επιτρέψτε μου, επειδή εγώ δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω, πρέπει να μιλήσω λίγο επί του προσωπικού. Πριν από λίγο ο κ. Παπαδόπουλος μου επετέθη δημόσια. Τι να κάνουμε, αυτή η καρέκλα έχει καρφιά, αλλά για να την πάρεις πρέπει να σε εξετάσει μια διεθνής επιτροπή. Τι να κάνουμε, εγώ την πήρα. Δεν υπάρχει λόγος για εμπάθειες.»

Και συμπλήρωσε: «Σχετικά με τις εκτιμήσεις μου χθες, δεν ήμουν καθόλου επιπόλαιος. Είπα στον κόσμο να μην μπαίνει στα πέτρινα σπίτια» συμπλήρωσε και στη συνέχεια τόνισε. «Να θυμίσω και κάτι άλλο: Αγωνίστηκα ένα χρόνο να μαζέψω τη Θήβα, που την είχε ανεβάσει στα κάγκελα, μιλώντας για σεισμό 7 Ρίχτερ. Είχε πει ότι θα κάνει 7,5 Ρίχτερ και είχε τρελαθεί ο κόσμος.»

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε ακόμα:

Τα τέσσερα ρήγματα που απειλούν το Λεκανοπέδιο Αττικής

Σεισμός στην Εύβοια: Εικόνες και βίντεο από τις ρωγμές σε νηπιαγωγείο

Παρακολουθήστε τη σεισμικότητα στην περιοχή σας σε πραγματικό χρόνο