ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταγμα: Συγκέντρωση υγειονομικών κατά του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ

Σύνταγμα: Συγκέντρωση υγειονομικών κατά του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ
Νίκος Χριστοφάκης/Newsbomb.gr

Υγειονομικοί πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα κατά του νομοσχεδίου για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην πάνω πλευρά της κεντρικής πλατείας της Αθήνας, όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες.

«Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο οδοστρωτήρα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που σαρώνει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού μας στη δωρεάν υγεία» υποστηρίζει η ΟΕΝΓΕ, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει δια πυρός και σιδήρου την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας».

Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Αμαλίας λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Ο ειδικός γραμματέας της ΕΙΝΑΠ, Σπύρος Αδαμόπουλος ανέφερε:

«Όπως βλέπετε σήμερα είναι μια μεγάλη κινητοποίηση, απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που στην ουσία κατεδαφίζει το εθνικό σύστημα Υγείας.

Καταργεί τον βασικό πυλώνα του συστήματος Υγείας που δεν είναι άλλος από την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών. Είμαστε όλοι οι φορείς της υγείας απέναντι και ο ελληνικός λαός επίσης. δεν θα αφήσουμε να περάσει αυτό το νομοσχέδιο».

Δείτε το βίντεο:

«Το νομοσχέδιο είναι σαφές ότι καταργεί έναν κοινωνικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους. Ουσιαστικά τορπιλίζει και ακρωτηριάζει το ΕΣΥ στην πιο ευαίσθητή του τομή. Καταργεί την δωρεάν και καθολική πρόσβαση στο σύστημα Υγείας και ευνοεί τους λίγους και ισχυρούς. Η κοινωνία θα πρέπει να αντιδράσει. Δεν θα πρέπει να δώσει το δικαίωμα και μπροστά μας είναι οι εκλογές».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube