ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφώνημα για βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης

Τηλεφώνημα για βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης
Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης βρίσκονται Ρομά για την απολογία του αστυνομικού που πυροβόλησε 16χρονο.
Eurokinissi

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το τηλεφώνημα έκανε άγνωστος ενώ στο γραφείο του ανακριτή βρίσκεται ο 32χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος απολογείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά.

Τηλεφώνημα για βόμβα έγινε στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης μεταβαίνουν για έλεγχο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το τηλεφώνημα έκανε άγνωστος ενώ στο γραφείο του ανακριτή βρίσκεται ο 32χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος απολογείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, ο οποίος νοσηλεύεται με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος πέρασε λίγο πριν από τις 9 το πρωί το κατώφλι του γραφείου του α' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου καλείται να δώσει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία. Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Η βασική υπερασπιστική του γραμμή είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που - όπως υποστηρίζει - διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

Μετά το πέρας της απολογίας, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση. Στο πλευρό του βρέθηκαν δικυκλιστές αστυνομικοί (με πολιτικά) που βρέθηκαν έξω από το γραφείο του ανακριτή για να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί ομάδες ρομά που διαμαρτύρονται για την αιματηρή καταδίωξη, ενώ κάλεσμα απηύθυναν και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή και στην περιοχή γύρω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Ο αστυνομικός συνοδεύεται από τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, που δήλωσε σχετικά με την υπόθεση: «Να ευχηθούμε να βρει την υγειά του το παιδί και να γυρίσει στην οικογένειά του. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Και η ελευθερία η προσωπική δεν συγκρίνεται με τίποτα. Είναι σαν τον καρκίνο είναι σαν να πεθαίνει κάθε μέρα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω εισαγγελέα και ανακριτή που θα γνωμοδοτήσουν να εκδώσουν μια δίκαιη απόφαση. Μου έχει κάνει εντύπωση ότι ο συνάδελφος που εκπροσωπεί την άλλη πλευρά έχει πρόσβαση στη δικογραφία.

Με το νέο κώδικα πρόσβαση στη δικογραφία μπορούμε να έχουμε μόνο εμείς. Πρόσβαση μπορούν να αποκτήσουν μετά την απολογία. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Πρώτα από όλα είναι η ζωή, όμως το πώς αντιμετωπίζουμε συμπεριφορές συγκεκριμένων ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής και χρώματος είναι σημαντική παράμετρος. Κανείς δεν μπορεί να δώσει συγχαρητήρια σε κάποιον που προσπαθεί να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή, θα πρέπει να σκέφτονται και πώς αυτός ο νόμος τηρείται».

Σχετικές ειδήσεις

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχουν άβατα στην Ελλάδα του 2022

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: «Αστακός» τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Πυροβολισμός 16χρονου: Η κατάθεση του υπαλλήλου και η μοιραία απόδειξη