ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Αβραμόπουλου στη ΓΑΔΑ

Επίσκεψη Αβραμόπουλου στη ΓΑΔΑ

Τη ΓΑΔΑ, την Ομάδα ΔΙΑΣ, την ΥΜΕΤ και τα ΕΚΑΜ, επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο της ΝΔ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος έφθασε συνοδεία των κυρίων Νάκου και Νταβλούρου.


«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως υπουργός Εθνικής Αμύνης - όπως γνωρίζετε πολύ καλά - εξαιρέσαμε από το μισθολόγιο τους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας», σημείωσε μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τα μισθολογικά των ενστόλων, ενώ λίγο νωρίτερα ο κος Νάκος θύμιζε τη δέσμευση Σαμαρά πως «το 12%, αυτό που προβλέπεται, δεν θα υπάρξει αυτή η περικοπή. Το είπε καθαρά. Πιο καθαρά δεν γίνεται. Είναι δέσμευση»

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιχείρησε να ανυψώσει το φρόνημα του ανθρώπινου δυναμικού, τονίζοντας πως η επίσκεψή του δεν είναι απλά μια προεκλογική υποχρέωση, παραδεχόμενος πως η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει τύχει, έμπρακτης αναγνώρισης, τόσο από την Ελληνική Πολιτεία, όσο και από όλους εκείνους, που μέχρι τώρα έχουν διαχειρισθεί τις υποθέσεις της και πως οι Έλληνες αστυνομικοί, γυναίκες και άνδρες, πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για την αποστολή τους.

«Ο νόμος και η τάξη - έννοιες απαγορευμένες τις τελευταίες δεκαετίες στο δημόσιο διάλογο - επανέρχονται.

Η ελληνική κοινωνία πρέπει να αισθάνεται ασφαλής. Προβλήματα, όπως η εγκληματικότητα, η τρομοκρατία, η λαθρομετανάστευση αποτελούν μεγάλη απειλή για την ενότητα και τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού. Το ρόλο και την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας τον στηρίζουμε έμπρακτα και ουσιαστικά», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη λαθρομετανάστευση , σημείωσε πως πέραν των στρατοπέδων, ο στόχος της ΝΔ είναι η λαθρομετανάστευση να τελειώσει στην Ελλάδα. «Άλλο ο νόμιμος μετανάστης εδώ και άλλο όλοι εκείνοι, οι οποίοι, δυστυχώς, είναι φορείς κοινωνικής αστάθειας και, σε πολλές περιπτώσεις, εγκληματικότητας», είπε.