ΕΛΛΑΔΑ

Προπύλαια: Σε εξέλιξη η πορεία για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά

Προπύλαια: Σε εξέλιξη η πορεία για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Πανεπιστημίου.
Newsbomb.gr / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 16χρονου Ρομά έχουν προχωρήσει αριστερές οργανώσεις και μαζικοί φορείς σήμερα το απόγευμα 13 Δεκέμβρη στην Αθήνα και άλλες πόλεις - Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Πανεπιστημίου.

Το απόγευμα της Τρίτης και συγκεκριμένα στις 19:00 ξεκίνησε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά που κατέληξε ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» στη Θεσσαλονίκη έχοντας δεχθεί πυρά από αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Στην διαμαρτυρία που λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στα Προπύλαια συμμετέχουν περισσότερες από 10 οργανώσεις, αναρχικοί και συλλογικότητες.

Μάλιστα αυτή την ώρα παραμένει κλειστή η οδός Πανεπιστημίου ενώ με εντολή της αστυνομίας αποφασίστηκε να κλείσει και ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο στις 18:00.

Νωρίτερα μια ομάδα διαδηλωτών που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο αποκόπηκε από την πορεία δημιουργώντας μικρής έντασης επεισόδια τα οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι από νωρίς έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας.

Με εντολή της Αστυνομίας κλειστός ο σταθμός στο «Πανεπιστήμιο»

Υπενθυμίζεται ότι κλειστός παραμένει από το απόγευμα της Τρίτης και συγκεκριμένα στις 18:00 ο σταθμός του μετρό στη στάση «Πανεπιστήμιο» έπειτα από εντολή της αστυνομίας λόγω της συγκέντρωσης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρος της Αθήνας έπειτα από την ανακοίνωση του θανάτου του 16χρονου Ρομά που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» στη Θεσσαλονίκη μετά τα πυρά που είχε δεχτεί από αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ύστερα από καταδίωξη.

Το πρώτο «κρας τεστ» είναι η συγκέντρωση – πορεία που έχει εξαγγελθεί από φορείς και συλλογικότητες για τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης (13/12) στα Προπύλαια, ενώ με εντολή της αστυνομία είναι κλειστός από τις 18:00 ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα όσο προχωράει η ώρα και νυχτώνει, υπάρχει αγωνία για το πώς θα λειτουργήσουν οι καταυλισμοί τόσο στη Δυτική Αττική, όσο επίσης στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της χώρας.

Σε επιφυλακή είναι και οι αστυνομικές δυνάμεις στα Λιόσια καθώς υπάρχει αγωνία για το πώς θα αντιδράσουν οι καταυλισμοί στη Δυτική Αττική. Ήδη στο σημείο έχει σπεύσει και παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη αλλά και ΑΥΡΑ της αστυνομίας.

Ήδη από το μεσημέρι έχουν μετακινηθεί αστυνομικές δυνάμεις και «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ. προς τη Δυτική Αττική, ενώ σε αυξημένη επιφυλακή για τυχόν καταδρομικές επιθέσεις είναι και τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, ιδίως όσα βρίσκονται κοντά σε καταυλισμούς Ρομά.

Διακοπή δρομολογίων ΟΑΣΑ υπό το φόβο επεισοδίων

Νωρίτερα σήμερα, υπό τον φόβο επεισοδίων - μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά που πυροβόλησε αστυνομικός μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη - «πάγωσαν» εκτάκτως δρομολόγια σε οκτώ λεωφορειακές γραμμές του δικτύου.

Μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, η κοινότητα είναι σε αναβρασμό και η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται επεισόδια και γι' αυτό ο ΟΑΣΑ διέκοψε εκτάκτως τα δρομολόγια στις εξής γραμμές:

  • 723 Φυλή – Ανω Λιόσια
  • 733 Αχαρναί – Ανω Λιόσια
  • 709 Τοπικό Δροσούπολης
  • 712 Αχαρναί (Εργατικές Πολυκατοικίες - Ανω Λιόσια (Πανόραμα)
  • 728 Αχαρναί - Αγιος Πέτρος - Αγιος Ιωάννης - Πλάτωμα
  • 749 Οικισμός Γεννηματά – Σταθμός Προαστιακού
  • 752 Αχαρναί – Αγος Ιωάννης – Αγιος Πέτρος
  • 805 Απρόπυργος - Νεόκτιστα

Σχετικές ειδήσεις

Την Πέμπτη η κηδεία του 16χρονου Ρομά - Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ.

Ρόδος: Κινητοποιήσεις Ρομά για τον θάνατο του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Θάνατος 16χρονου: Φόβος επεισοδίων στα Λιόσια – Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.