ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμός 16χρονου Θεσσαλονίκη: Ρομά καίνε 20ευρα

Πυροβολισμός 16χρονου Θεσσαλονίκη: Ρομά καίνε 20ευρα

Ρομά που βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό και ζητούν να προφυλακιστεί. 

Οργισμένοι είναι οι Ρομά που βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, για την απολογία του αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο μετά την καταδίωξή του επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη.

Οι Ρομά που βρίσκονται έξω από το δικαστήριο με πανό και συνθήματα φωνάζουν ενώ κάποιοι καίνει χαρτονομίσματα των 20 ευρώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στο μεταξύ, ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου πέρασε λίγο πριν από τις 09.00 το πρωί το κατώφλι του γραφείου του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, για να απαντήσει σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία. Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Η βασική υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου αστυνομικού είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως υποστηρίζει – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού. Μετά το πέρας της απολογίας, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση.

Στο πλευρό του βρέθηκαν δικυκλιστές αστυνομικοί (με πολιτικά) που βρέθηκαν έξω από το γραφείο του ανακριτή για να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για την αιματηρή καταδίωξη, ενώ κάλεσμα απηύθυναν και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σχετικές ειδήσεις

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο

Φωτιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο: «Ήταν εμπρησμός από Ρομά»

Τηλεφώνημα για βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης