ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 4χρονη που είχε καταπιεί φυστίκι

Κρήτη: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 4χρονη που είχε καταπιεί φυστίκι
ΠΑΓΝΗ

Το κορίτσι είχε αποσωληνωθεί στις 6 Δεκεμβρίου και κατάφερε να ξυπνήσει και να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Βγήκε από τη ΜΕΘ η 4χρονη που είχε καταπιεί φυστίκι μετά από 16 μέρες που έδωσε μάχη, καθώς το φυστίκι της είχε σφηνώσει στον πνεύμονα.

Η 4χρονη Μαρία νοσηλεύεται πλέον στην Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με τους γονείς της να μη λείπουν λεπτό από το πλευρό τους ενώ έχει διαφύγει εντελώς του κινδύνου, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.

«Είναι άγνωστο πότε θα πάρει εξιτήριο το παιδί ωστόσο τα δύσκολα πέρασαν» ανέφερε στο cretapost o Διοικητής του ΠΑΓΝΗ και χειρουργός κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Το κορίτσι είχε αποσωληνωθεί στις 6 Δεκεμβρίου και κατάφερε να ξυπνήσει και να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Τότε ο κ. Χαλκιαδάκης είχε δηλώσει ότι «η κατάσταση της υγείας της εμφανίζει σημάδια βελτίωσης.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν στη Σαντορίνη, όταν το παιδί ξαφνικά άρχισε να έχει δυσχέρεια στην αναπνοή του μπροστά στα απελπισμένα μάτια των γονιών της μετά την κατάποση φυστικιών.

Σύντομα στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής με το 4χρονο κορίτσι να μεταφέρεται στην Κρήτη και να διασωληνώνεται από τον γιατρό της αεροδιακομιδής άμεσα, με την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Το ίδιο βράδυ της Τρίτης (29/11), υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση για την ενδοσκοπική αφαίρεση των φυστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί της πνεύμονα (δεξιό στελεχιαίο βρόγχο).

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Αποσωληνώθηκε η 4χρονη που κινδύνευσε επειδή κατάπιε φυστίκι

Κρήτη: Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της 4χρονης που έφαγε φυστίκι

Κρήτη: Συγκλονίζει ο πατέρας της 4χρονης - «Σώστε το παιδί μου»