ΕΛΛΑΔΑ

Βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας

Βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας

Παραμένει άστατος ο καιρός σήμερα αν και τα φαινόμενα θα περιοριστούν πάνω από τις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας τις θερμές ώρες.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Πρόσκαιροι όμβροι αναμένονται στα ορεινά των υπολοίπων ηπειρωτικών περιοχών τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Θεσσαλίας ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία: από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 27 και τοπικά στην Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αρχικά τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση.
Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.