ΕΛΛΑΔΑ

Κόρινθος: «Βίωσε ένα σοκ η 14χρονη» - Τι δηλώνει ο δικηγόρος της

Κόρινθος: «Βίωσε ένα σοκ η 14χρονη» - Τι δηλώνει ο δικηγόρος της

Σε άσχημη κατάσταση η 14χρονη μετά και την καταγγελία για απόπειρα ομαδικού βιασμού σε βάρος της μέσα σε σχολείο στην Κόρινθο

Σοκάρει η καταγγελία στην οποία προχώρησε η μητέρα 14χρονης μαθήτριας Γυμνασίου στην Κόρινθο για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της από ομάδα μαθητών, εντός του σχολικού χώρου

Όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα της Πέμπτης, η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε πέντε μαθητές, ηλικίας από 13 έως 16 ετών, ενώ συνελήφθησαν και πέντε γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Ανδρέας Βαγγόπουλος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της 14χρονης έκανε λόγο για ένα περιστατικό ιδιαίτερα σοβαρό το οποίο έγινε κατά τη διάρκεια των ωρών διδασκαλίας.

«Είναι μια σοβαρή καταγγελία που οδήγησε σε σοβαρή ποινική δίωξη που αφορά απόπειρα βιασμού. Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας , το περιστατικό έγινε την ώρα που χτύπησε του κουδούνι για να επιστρέψουν στις τάξεις, καθώς το παιδάκι έμεινε πίσω μαζί με άλλα παιδιά», τόνισε ο δικηγόρος.

«Θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτραπεί αν υπήρχε η απαραίτητη φροντίδα σε σχολικό περιβάλλον», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Όσο για την ίδια την 14χρονη ο κ. Βαγγόπουλος ανέφερε πως βίωσε ένα σοκ και τώρα βρίσκεται εν μέσω μετατραυματικού στρες το οποίο και αντιμετωπίζει με τη βοήθεια ψυχολόγου.

Κόρινθος: Απόπειρα βιασμού σε σχολείο–Γιατί προφυλακίστηκαν οι ανήλικοι

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα να κρίνουν προφυλακιστέους δύο από τους πέντε ανήλικους που κατηγορούνται για τη σεξουαλική επίθεση σε 14χρονη μαθήτρια Γυμνασίου στην Κόρινθο.

Το δρόμο για τη φυλακή θα πάρουν ένας 15χρονος και ένας 16χρονος, οι οποίοι φέρονται ως οι δύο από τους πέντε κατηγορούμενους που επιχείρησαν να κακοποιήσουν σεξουαλικά τη μαθήτρια. Μέχρι το πρωί δεν είχε αποφασιστεί σε ποια φυλακή θα κρατηθούν.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι οι δύο ανήλικοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι ήταν αυτοί που φέρονται να πείραξαν με μεγαλύτερη αγριότητα το κορίτσι στα γεννητικά όργανα και στο στήθος. Σημειώνεται επίσης από τις ίδιες πηγές ότι υπαναχώρησαν μόνο όταν αντιλήφθηκαν ότι δε μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, καθώς το θύμα άρχισε να φωνάζει και να αντιστέκεται με όποιο τρόπο μπορούσε. Ο 15χρονος και ο 16χρονος έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν με τη συμπεριφορά τους.

Οι υπόλοιποι τρεις μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να δίνουν το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, ενώ πιθανότατα θα γίνει αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Η απολογία των πέντε κατηγορουμένων που ξεκίνησε χθες γύρω στις 12.00 το μεσημέρι (15/12) διακόπηκε στη μία περίπου τα μεσάνυχτα, ενώ η ανάκριση συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή, οπότε αναμένονται τόσο η ιατροδικαστική εξέταση όπως επίσης και η εξέταση των μαρτύρων.

Την καταγγελία έκανε η μητέρα της 14χρονης. Η απόπειρα βιασμού έγινε εντός του προαύλιου χώρου και εντός σχολικού ωραρίου. Το κορίτσι που είναι σοκαρισμένο, μεταφέρθηκε σε δομή στην Αθήνα για να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται προκειμένου να γίνει η μαρτυρία της κοπέλας για το τι ακριβώς συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθησαν και πέντε γονείς παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ο Εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους και όρισε τακτική δικάσιμο.

Κόρινθος-Μαρτυρία συμμαθήτριας 14χρονης: «Της κατέβαζαν το παντελόνι»

Συγκλονίζει η καταγγελία μιας μητέρας ότι πέντε αγόρια ακινητοποίησαν τη 14χρονη κόρη της σε προαύλιο γυμνασίου στην Κόρινθο και επιχείρησαν να τη βιάσουν.

Μία συμμαθήτρια της καταγγέλλουσας και των φερόμενων ως δραστών μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για τη συμπεριφορά που είχε η παρέα των αγοριών.

«Ήμασταν στο διάλειμμα. Χτύπησε το κουδούνι για να μπούμε μέσα. Οι καθηγητές κάποιοι μπήκαν. Εμείς είχαμε προσέξει ήδη μία περίεργη συμπεριφορά από τα αγόρια, όμως, δεν δώσαμε σημασία. Μετά η …. έμεινε μαζί με τα αγόρια και μου είπε ότι την πήρε ο ένας και της είπε “έλα να σου πω κάτι”. Την πήρε στη γωνία πίσω, την έπιασε από το κεφάλι, εκείνη τον κλώτσησε και εκείνος φώναξε τους άλλους».

«Μου είπε ότι την έπιαναν από τα πόδια, το στήθος, τα οπίσθια. Την κρατούσαν από τα πόδια και πήγαν να της κατεβάσουν το παντελόνι, αλλά κατάφερε να ξεφύγει (…). Της έστειλα μήνυμα να τη ρωτήσω τι έγινε, δεν έρχεται σχολείο, δεν είναι σε θέση να μιλήσει. Μου είπε τι έγινε», είπε η ίδια.

Η ίδια κοπέλα αναφέρει πως ο ένας από την παρέα είχε παρενοχλήσει και την ίδια, αγγίζοντας τη στα οπίσθια.

Όταν η κοπέλα αντιστάθηκε, έριξε κλωτσιά στον έναν μαθητή που την είχε απομονώσει και τότε «παρενέβησαν» οι άλλοι τέσσερις. Μάλιστα, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο καθώς είπε σε άλλον μαθητή «βάλε τα χέρια σου μέσα από τα ρούχα».

Η κοπέλα τότε κατάφερε να ξεφύγει, ειδοποίησε μία καθηγήτρια, η οποία την απομάκρυνε από το σχολείο και ειδοποίησαν τη μητέρα της.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρες, η μαθήτρια μετέβη στην Αθήνα και συναντήθηκε με άνδρες της Προστασίας Ανηλίκων που της πήραν κατάθεση. Επί δύο ώρες κατέθετε, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

Σχετικές ειδήσεις