ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Σε κώμα η μία τραυματίας - 16 παραμένουν στο νοσοκομείο

Ρουμανία: Σε κώμα η μία τραυματίας - 16 παραμένουν στο νοσοκομείο
Facebook/Costel Tiglis

Ρουμανία: Ο οδηγός του πούλμαν βρέθηκε αρνητικός σε τεστ για ναρκωτικά και αλκοόλ ενώ ο άνδρας έχασε τη ζωή του ανασύρθηκε νεκρός με χτυπήματα στο κεφάλι

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η εκδρομή Ελλήνων στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στο Βουκουρέστι ενόψει Χριστουγέννων, όταν το πούλμαν που τους μετέφερε καρφώθηκε σε μπάρα σήμανσης ύψους με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και 24 να τραυματιστούν.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με την γραμματέα Επικοινωνίας της πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα, από τους 24 τραυματίες οι 16 παραμένουν στο νοσοκομείο, με τους τρεις να φέρουν σοβαρά τραύματα, ενώ μία γυναίκα 30 ετών βρίσκεται σε κώμα στη ΜΕΘ με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Οι υπόλοιποι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ στο νοσοκομείο παραμένουν δύο έφηβοι, οι οποίοι συνοδεύουν τον πατέρα τους που τραυματίστηκε, ενώ οι ίδιοι είναι καλά στην υγεία τους.

Σε ό,τι αφορά τον άνδρα που έχασε τη ζωή του από το τραγικό δυστύχημα η κ. Κωστούλα μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως δεν ισχύει ότι υπέστη ανακοπή, καθώς ανασύρθηκε νεκρός με χτυπήματα στο κεφάλι. Πρόκειται για έναν άνδρα 50 ετών, για τον οποίον δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία.

Την ίδια ώρα, ο οδηγός του πούλμαν βρέθηκε αρνητικός στο τεστ τόσο για αλκοόλ όσο και για ναρκωτικά.

Πιο αναλυτικά, το ρουμάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Observator Antena 1 μετέδωσε πως ο οδηγός του πούλμαν που ενεπλάκη στο τραγικό δυστύχημα βγήκε αρνητικός στα τέστ για ναρκωτικα΄και αλκοόλ, ενώ φέρεται να δήλωσε στην αστυνομία, ότι το Google Maps του πρότεινε ως πιο σύντομη διαδρομή αυτήν του περάσματος Unirii για να μεταβούν στο Παλάτι του Κοινοβουλίου.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Το τουριστικό λεωφορείο ξεκίνησε από το Βόλο το απόγευμα της Πέμπτης 22/12, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το τουριστικό γραφείο, που έχει έδρα τη Λάρισα, 6 άτομα επιβιβάστηκαν από το Βόλο στο λεωφορείο, 24 από τη Λάρισα (22 πελάτες και δύο άτομα προσωπικό του γραφείου) και 17 από τη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, μαζί με τον οδηγό, επέβαιναν 48 άτομα με σκοπό να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Το ταξιδιωτικό γραφείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές στο Βουκουρέστι, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για να ενημερώσουν τους συγγενείς των ταξιδιωτών.

Το λεωφορείο προσέκρουσε σε πινακίδα σήμανσης ύψους οχημάτων με τη σύγκρουση να είναι τόσο σφοδρή, που η μεταλλική δοκός συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου, ενώ τα παράθυρα του πούλμαν θρυμματίστηκαν.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνστάντζα, Θεόδωρος Σκανδαλίδης, ο οποίος εξήγησε πως πρόκειται για μία γέφυρα στο κέντρο του Βουκουρεστίου, ενώ προσθέτει «Είναι μια πινακίδα που έπεσε επάνω στο λεωφορείο. Πώς έπεσε κανείς δεν ξέρει».

Στην ιστοσελίδα TheNewspaper.gr μίλησε ο δεύτερος οδηγός του μοιραίου λεωφορειου, ο οποίος βρίσκεται σε σοκ καθώς ένα τυχαίο περιστατικό με την υγεία του του έσωσε τη ζωή, καθώς αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι ελάχιστες ώρες πριν την αναχώρηση από Βόλο.

Ο άνδρας εξηγεί στην ιστοσελίδα ότι έπαθε τροφική δηλητηρίαση και ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στην εκδρομή. Όπως δηλώνει ο ίδιος, δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που έγινε από τη μία στιγμή στην άλλη και μάλιστα σε έναν πολύ γνωστό προορισμό για τους περισσότερους επαγγελματίες οδηγούς τουριστικών λεωφορείων.

«Από θαύμα γλίτωσα. Που να ήξερα, μία ατυχία που έπαθα, η δηλητηρίαση, ότι μπορούσε να μου σώσει τη ζωή» λέει.

Με την ελληνική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι καθώς και τις ρουμανικές Αρχές επικοινώνησε μετά το δυστύχημα του ελληνικού τουριστικού λεωφορείου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Συγκεκριμένα, με την γνωστοποίηση του τραγικού δυστυχήματος του ελληνικού τουριστικού λεωφορείο που συνέβη νωρίτερα στο Βουκουρέστι, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε άμεσα με την Πρέσβυ της Ελλάδας στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά, όπου και της ζήτησε η ελληνική πρεσβεία να συνδράμει και να παραμένει στο πλευρό των Ελλήνων επιβαινόντων, των τραυματιών και των οικείων τους για όσο διάστημα αυτό απαιτηθεί.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με συγγενείς των τραυματιών, όπου τους μετέφερε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση και την διαβεβαίωσή του πως η ελληνική Πρεσβεία θα τους συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο. Επανέλαβε την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια ζωής Έλληνα πολίτη.

Τέλος, σημειώνεται πως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Bogdan Aurescu προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την άμεση ανταπόκριση των ρουμανικών αρχών και την άριστη συνεργασία που έχουν με την ελληνική πρεσβεία στο Βουκουρέστι για την αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης.