ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Εύβοια: Σε ετοιμότητα η ΕΜΑΚ - Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Πυροσβεστική ΕΜΑΚ
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κτίρια μέχρι στιγμής
Eurokinissi

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κτίρια μέχρι στιγμής, μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 Ρίχτερ, 5 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας και 65 χιλιόμετρα βόρεια των Αθηνών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό ατόμων. Επιπλέον, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή, ενώ περιπολίες γίνονται από πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις. Ανάλογα, επίσης, έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Ακόμη, σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου.

Τέλος, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Σε νέα εστία ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ

Μιλώντας με μεσημέρι της Τετάρτης (28/12) στο Newsbomb.gr ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στη σεισμική δόνηση των 4,9 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Εύβοια.

Όπως εξήγησε πρόκειται για νέα εστία η οποία και ενεργοποιήθηκε. Δεν έχει σχέση όπως τόνισε με τους σεισμούς που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην Εύβοια

Η εστία ανέφερε είναι γνωστή καθώς και το 2003 είχε γίνει σεισμός στην περιοχή, μεγέθους 5,3 Ρίχτερ.

Ήχησε δε «καμπανάκι» στα αρμόδια κλιμάκια και τις Αρχές «να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μετά από το αίτημα του κ. Παπαδόπουλου έγινε γνωστό πως αποφασίστηκε να συγκληθεί η παραπάνω Επιτροπή. Πρόκειται για την Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης του Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης, η οποία συγκαλείεται από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης, Χ. Στυλιανίδη μετά από επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα.

Η επιτροπή θα εξετάσει τη Σεισμική Δραστηριότητα στη περιοχή Ψαχνών -Χαλκίδος και να δρομολογήσει τις επόμενες δράσεις.