ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: Η 29χρονη ρωτούσε αν ζει το παιδί της – Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική

Βέροια: Η 29χρονη ρωτούσε αν ζει το παιδί της – Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική
Facebook

Βέροια: Ψυχική πραγματογνωμοσύνη θα ζητηθεί για την 29χρονη που πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στον Αλιάκμονα. «Είμαι μια πονεμένη ψυχή», είπε ο δικηγόρος της.

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την τραγωδία που συντελέστηκε το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς στην Ημαθία. Εκεί μια 29χρονη έφυγε από το σπίτι μαζί με το 11 μηνών βρέφος της, λέγοντας πως πάει «για ρεβεγιόν». Η ίδια, ωστόσο, έριξε το βρέφος στον Αλιάκμονα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, μέχρι που εν τέλει παρουσιάστηκε στις αρχές και υπέδειξε το σημείο όπου πέταξε το παιδί. Η 29χρονη, σύμφωνα και με τον δικηγόρο της Αντώνη Μπιδέρη, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική τουλάχιστον δέκα φορές.

Ο κ. Μπιδέρης μιλώντας στην τηλεόραση του «Star» και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υποστήριξε πως η 29χρονη δεν είχε συναίσθηση της κατάστασης και μάλιστα, ρωτούσε αν το παιδί της είναι ζωντανό. Βέβαια, αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με το γεγονός ότι η ίδια υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου έριξε το βρέφος.

«Από την πρώτη στιγμή η μητέρα αρνείται την κατηγορία. Η γυναίκα αυτή είναι ένα πονεμένο πλάσμα. Εγώ από ότι έχω αντιληφθεί είναι ένα τρομαγμένο κορίτσι, που μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε καταλάβει τι έχει συμβεί. Αν το παιδί είναι εν ζωή ή όχι. Ζήτησε να το δει, και σήμερα το πρωί, μέχρι τη στιγμή που της ανακοίνωσαν ότι έχει ολοκληρωθεί και η κηδεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της 29χρονης.

«Ουδέποτε, σε όλο το φάσμα αυτής της δικογραφίας, δεν έχει ομολογήσει ότι προέβη στην πράξη που της καταλογίστηκε», σχολίασε για το αν έχει ομολογήσει. Σε ερώτηση για το αν πράγματι αυτή υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο, ο κ. Μπιδέρης απάντησε πως «Αυτό έχει γίνει, η ίδια οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο».

«Είναι ένα αίτημα που πιθανότατα θα ενταχθεί στη δικογραφία, για να γίνει ψυχική πραγματογνωμοσύνη. Την ήρεμη ψυχική κατάσταση δεν μπορούμε να την κρίνουμε εμείς. Θα πρέπει να εξεταστεί από τους επιστήμονες, για το κατά πόσο είναι πραγματική ή πλασματική η ήρεμη ψυχική κατάσταση», είπε ακόμα για το ενδεχόμενο να ζητηθεί ψυχιατρική εξέταση.

Η 29χρονη αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη (4/1), με την υπερασπιστική γραμμή να αναφέρει ότι θα υποστηρίξει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το μωρό.

Ξεσπά ο πατέρας του βρέφους

Ο πατέρας του 11 μηνών βρέφους, που μίλησε στο Newsbomb.gr από τη Δευτέρα για το τραγικό συμβάν, φιλοξενήθηκε στην ίδια εκπομπή.

«Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε πως είμαι. Εγώ ζήτησα την αναγνώριση του παιδιού με συμβολαιογραφική πράξη. Αποφάσισα να πάω δικαστικά. Είχαμε την τραγική αυτή κατάληξη. Έχω συμβουλευτεί δικηγόρο από τον Νοέμβριο για το τι θα κάνω με αυτή την ιστορία. Πες μου εσύ γιατί το έκανε; Κάτι περίεργο, τόσο συγκλονιστικό, δεν συνέβαινε. Έκανα τα αδύνατα δυνατά για την αναγνώριση του παιδιού. Περπατάω και λυγίζουν τα γόνατά μου», είπε μεταξύ άλλων.

Σχετικές ειδήσεις