ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργειακή κρίση - Υπ. Οικονομικών Γαλλίας: Βοηθήστε τις επιχειρήσεις

Ενεργειακή κρίση - Υπ. Οικονομικών Γαλλίας: Βοηθήστε τις επιχειρήσεις
AP Photo

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης με τους προμηθευτές ενέργειας ζητώντας να παρέχουν βοήθεια σε επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα

Μετά από συνάντηση με εκπροσώπους του κλάδου της αρτοποιίας για να συζητήσουν τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, ο Μπρουνό Λεμέρ, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και η Ολίβια Γκρεγκουάρ, εκπρόσωπος υπουργού αρμόδια για τα ΜΜΕ, εξέθεσαν τα μέτρα για να βοηθήσουν τους αρτοποιούς, καλώντας παράλληλα τους προμηθευτές ενέργειας να συνδράμουν ώστε να μπορέσουν οι μικρές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τους αυξανόμενους λογαριασμούς.

Μάλιστα, ο Λεμέρ τόνισε ότι η κυβέρνηση διαθέτει «τα εργαλεία για να κάνει τους προμηθευτές ενέργειας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους έναντι του κράτους και των εταιρειών», για να αναγκάσει ορισμένους προμηθευτές να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο για το ποια θα είναι αυτά τα εργαλεία, ενώ δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για τους παρόχους ενέργειας στους οποίους ο ίδιος στοχεύει με τα λεγόμενά του.

Στη συνέντευξη τύπου διευκρίνισε πως «το κράτος δεν θα απογοητεύσει κανέναν. Το κράτος δεν θα απογοητεύσει τους αρτοποιούς του», είπε ο Λεμέρ, ο οποίος τόνισε πως την στιγμή που η κρίση «χτύπησε» τις επιχειρήσεις ήταν η στιγμή που η γαλλική μπαγκέτα εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς των Ηνωμένων Εθνών.

«Το γαλλικό κράτος κάνει αυτό που του αναλογεί για να βοηθήσει τους αρτοποιούς, οι προμηθευτές ενέργειας πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας πως οι 33.000 αρτοποιοί της Γαλλίας θα ενημερωθούν γραπτώς και με κάθε λεπτομέρεια για την βοήθεια που θα λάβουν.

Νωρίτερα, η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν είχε επιβεβαιώσει σχέδια βοήθειας των Γάλλων αρτοποιών για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές λογαριασμών ενέργειας επιτρέποντάς τους να κατανείμουν την πληρωμή των φόρων τους σταδιακά και πιθανώς «την πληρωμή των λογαριασμών ενέργειας για τους πρώτους μήνες του έτους».

Διαβάστε επίσης:

Πάνω από τα επίπεδα προ πανδημίας η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα

Ligue 1: Η Λανς «έσπασε» το αήττητο της Παρί Σεν Ζερμέν

Θρήνος στη Γαλλία: Δολοφονήθηκε ο 22χρονος, Αντέλ Μεντί