ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Τόπαλος: Τι αναφέρει το Τζάνειο για την νοσηλεία του 16χρονου

Βασίλης Τόπαλος: Τι αναφέρει το Τζάνειο για την νοσηλεία του 16χρονου

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος είχε τραυματιστεί τον Δεκέμβριο κατά τη διάρκεια προπόνησης σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα. 

Διευκρινίσεις για τη σοβαρότητα του χτυπήματος του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλη Τόπαλου έδωσε η διοίκηση του Τζάνειου νοσοκομείου.

Ο άτυχος 16χρονος έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή επί 18 συνεχόμενες ημέρες στο Τζάνειο νοσοκομείο. Η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποί αναφέρει λεπτομερώς την πορεία νοσηλείας του έφηβου πρωταθλητή, αναλυόντας την κλινική εικόνα του κατά το ψρονικό διάστημα που έμεινε στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου του Τζάνειου αναφέρεται:

«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μμ.».

Το μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι του 16χρονου πυγμάχου

Ο Βασίλης Τόπαλος, έκανε τη συνήθη προπόνηση, όταν ένιωσε έντονη αδιαθεσία, ενόχληση στην κοιλιακή χώρα και τάση για εμετό. Ο 16χρονος κατευθύνθηκε τότε στο μπάνιο των αποδυτηρίων του γυμναστηρίου όπου λιποθύμησε, χτυπώντας κατά την πτώση του σε σκληρή επιφάνεια, χωρίς μάλιστα να γίνει άμεσα αντιληπτός.

Στο έδαφος τον εντόπισε συναθλητής του, ο οποίος και ειδοποίησε τον πατέρα του και τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου. Συναθλητής και υπεύθυνος προσέφεραν στον 16χρονο τις πρώτες βοήθειες στο νεαρό, ο οποίος μεταφέρθηκε έπειτα στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Εκεί ο 16χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση αιματώματος από το κεφάλι και παρέμεινε σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Χθες, 2 Ιανουαρίου 2023 υπέκυψε στο τραύμα του, μια ημέρα μετά τη γιορτή του.

Έχει ζητηθεί έρευνα

Έρευνα έχει ζητηθεί για το περιστατικό από τον υφυπουργό Αθλητισμού, ενώ η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας ενημέρωσε πως θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, αναφέρει: «"Έφυγε" το Χρυσό παιδί μας, ο χαμογελαστός Βασίλης μας, ο γεννημένος Πρωταθλητής με καρδιά από ατόφιο χρυσάφι. Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια της Ελληνικής Πυγμαχίας… Τα λόγια δεν είναι ικανά να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Βασίλη μας άφησες πολύ νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας».

Διαβάστε επίσης:

Ψυχολογικό ράκος ο προπονητής του 16χρονου πυγμάχου

Καλλιθέα: Πέθανε ο 16χρονος πυγμάχος

Πυγμαχία-16χρονος: Ο δικηγόρος του προπονητή στο Newsbomb.gr