ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Τόπαλος: «Δεν με πείθει ότι η πτώση προκάλεσε το αιμάτωμα»

Βασίλης Τόπαλος: «Δεν με πείθει ότι η πτώση προκάλεσε το αιμάτωμα»
Ο 16χρονος Βασίλης Τοπάλος

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης εκτιμά πως ο τραγικός θάνατος του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου δεν οφείλεται σε χτύπημα μετά από πτώση.

Την ώρα που η έρευνα για τον θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας, Βασίλη Τόπαλου, είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τονίζει ότι «δεν με πείθει ότι η πτώση προκάλεσε το αιμάτωμα».

Με τις Αρχές να περιμένουν τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια σχετικά με το πώς προκλήθηκε η βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στη δεξιά πλευρά του κρανίου του εγκεφάλου του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου, που έχασε τη ζωή του, ο ιατροδικαστής είναι σαφής: «Εμένα, για το υποσκληρίδιο αιμάτωμα, να σας πω την αλήθεια δεν με πείθει η πτώση από ύψος και δη στο πλαίσιο ενός λιποθυμικού (επεισοδίου)».

Η μέχρι στιγμής εκτίμηση που υπάρχει είναι πως το τραύμα είναι συμβατό με την πτώση του αθλητή, κάτι, όμως με το οποίο δεν συμφωνεί ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γαλεντέρης σημείωσε στην ΕΡΤ: «Πρέπει να δούμε λίγο τις συνθήκες της πτώσης, το ύψος από το οποίο έπεσε, αν χτύπησε, πώς χτύπησε, γιατί συνήθως στα λιποθυμικά επεισόδια να ξέρετε ότι προηγείται μια ζάλη, μια συμπτωματολογία που προειδοποιεί τον ασθενή ότι θα λιποθυμήσει. Συνεπώς οι πτώσεις αυτές δεν είναι τόσο σφοδρές όσο με ένα συγκοπτικό επεισόδιο στο οποίο ασθενής χάνει ακαριαία τις αισθήσεις του. Συνεπώς, μια τέτοια κάκωση θα πρέπει να ψαχτεί νομίζω πιο βαθιά για το πώς προκλήθηκε».

Όπως τόνισε, ο ιατροδικαστής, «πρέπει να δούμε και τις κακώσεις των μαλακών μορίων γιατί δεν μπορεί με τέτοια κάκωση να εμφανίζεται αυτόνομη χωρίς να υπάρχει κάποια συνοδός βλάβη στο κρανίο. Όλα αυτά θα εξεταστούν και θα βγει ένα συμπέρασμα για το πώς εντέλει προκλήθηκε αυτή η αιμορραγία».

Βασίλης Τόπαλος: Να ερευνηθούν και τα χτυπήματα που δέχθηκε

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Γαλεντέρη, για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου πρέπει να ερευνηθούν και τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 16χρονος εκτός από την πτώση. «Είναι μια τραυματική κάκωση, αυτήν η οποία καταγράφεται από την ιατροδικαστική μέχρι στιγμής. Πρέπει να ερευνηθούν και τα χτύπηματα που δέχθηκε ο νεαρός αλλά και η πτώση ως πιθανή αιτία για τη δημιουργία του αιματώματος» σημείωσε.

«Σαφώς και οι εξετάσεις θα δείξουν τι ακριβώς έγινε και νομίζω ότι έχουν δείξει ήδη. Απλά νομίζω ότι περιμένουν να ολοκληρωθεί η δικογραφία και οι υπόλοιπες εξετάσεις για να επαληθεύσουν τα ήδη υπάρχοντα ευρήματα», συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις:

Βασίλης Τόπαλος: Τι δείχνει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. – 15 καταθέσεις

Βασίλης Τόπαλος:Συμπληρωματική κατάθεση από τον ιδιοκτήτη γυμναστηρίου

Θάνατος Βασίλη Τόπαλου: «Λάθος να προπονείται τόσο εντατικά»