ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Τόπαλος: Νέες καταθέσεις - κλειδιά - Με ποιους έκανε προπόνηση

Βασίλης Τόπαλος
Ο 16χρονος Βασίλης Τόπαλος

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση πήραν το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου, μια κατάθεση από αθλητή που βρισκόταν στο γυμναστήριο τη μοιραία μέρα που λιποθύμησε ο Βασίλης Τόπαλος

Στο φως έρχονται συνεχώς νέα στοιχεία για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, τη μέρα που ο 16χρονος Βασίλης Τόπαλος λιποθύμησε στα αποδυτήρια γυμναστηρίου στην Καλλιθέα, στο γυμναστήριο ήταν άλλα 15 άτομα, τα οποία έχουν κληθεί να καταθέσουν στις Αρχές.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση πήραν το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου, μια κατάθεση από αθλητή που βρισκόταν στο γυμναστήριο τη μοιραία μέρα που λιποθύμησε ο Βασίλης Τόπαλος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί έχουν πάρει μέχρι στιγμής 20 καταθέσεις στην προσπάθειά τους να διαλευκάνουν τις συνθήκες θανάτου του πρωταθλητή Ευρώπης.

Με ποιους έκανε προπόνηση ο 16χρονος Βασίλης Τόπαλος

O Βασίλης ήταν πάνω στο ρινγκ με τον μικρότερο αδερφό του και τρία ακόμα παιδια. Σύμφωνα με το Star, εκτός από τον αδερφό του που είναι μικρότερης ηλικίας, όλοι οι υπόλοιποι ήταν 2-3 χρόνια μεγαλύτεροι, όμως μικρότερης εμπειρίας από τον άτυχο έφηβο.

Βασίλης Τόπαλος: «Δεν έγινε σπάρινγκ», λέει ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου

Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, Νίκος Γιδάκος, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», του Mega, απαντώντας στο ερώτημα για το αν γινόταν σπάρινγκ στις 16 Δεκεμβρίου. Οπως είπε, δεν υπήρχε κατά τη διάρκεια της προπόνησης αυτή η τακτική, εξηγώντας ότι γινόταν στόχοι, ταχύτητες και τακτική.

«Κάναμε στόχους, κάναμε κάποιες ταχύτητες και στο τέλος κάναμε κάποια τακτική. Κάποια στιγμή σφύριξα για το time, την ξεκούραση των αθλητών και κάποια στιγμή ο Βασίλης κατευθύνθηκε προς τις τουαλέτες. Αυτό ακριβώς είδανε εμένα τα μάτια μου», είπε μεταξύ άλλων.

«Αυτός ο Γεωργιανός που λένε και ακούγεται όλη την ώρα, είναι ένα παιδί το οποίο είναι 56 κιλά και έχει 11 αγώνες. Και πέρυσι η Ομοσπονδία δεν τον άφησε να παίξει, επειδή ακριβώς είχε πολύ λίγους αγώνες» προσέθεσε.

Στην ερώτηση γιατί δεν ενημερώθηκε η Ομοσπονδία εγκαίρως, απάντησε πως «Την Ομοσπονδία όχι, για ποιον λόγο να την ενημερώσουμε; Δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε κάποια επαφή και γενικά εγώ δεν έχω και τις καλύτερες επαφές με την Ομοσπονδία… Η ίδια με τιμωρεί εδώ και 2 χρόνια για κάποιους λόγους που δεν γνωρίζω».

Βασίλης Τόπαλος: «Πολλές ασάφειες από τον προπονητή του γυμναστηρίου»

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Αντώνης Γιαννούλας, τόνισε πως ο προπονητής του γυμναστηρίου που προπονούταν ο Βασίλης Τόπαλος, Νίκος Γιδάκος έχει υποπέσει σε ασάφεις μιλώντας για την τραγωδία.

«Θρηνούμε έναν μεγάλο πρωταθλητή, ένα αξιόλογο παιδί, με σεβασμό και ήθος απέναντι σε συναθλητές και αντιπάλους. Ακούω πάρα πολλές ασάφειες και από τον κ. Γιδάκο και από την πλευρά του δικηγόρου, που νομικά μπορεί να είναι πολύ καλός αλλά για πυγμαχικά στοιχεία και κομμάτια δεν υφίστανται πολλά πράγματα που λέει. Επειδή ακούγεται συνέχεια ότι η επίβλεψη του πατέρα, ότι πήγε το παιδί και έκανε προπόνηση εκεί, αυτό ισχύει. Ο κάθε πατέρας μπορεί να παίρνει τον γιο του και να τον βλέπει ως άτρωτο πρωταθλητή Ευρώπης, και το πήγε σε έναν χώρο γυμναστηρίου να κάνει προπόνηση», είπε συγκεκριμένα

«Από τη στιγμή που τον παραδίδεις στον προπονητή, και συγκεκριμένα στον κ. Γιδάκο, ο υπεύθυνος της προπόνησης και του στυλ που θα ακολουθήσει είναι του προπονητή όχι του πατέρα. Ακούστηκαν πάρα πολλά σε αυτό το κομμάτι», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννούλας.

Σχετικές ειδήσεις

Βασίλης Τόπαλος: Καθοριστικές οι καταθέσεις των πυγμάχων

Βασίλης Τόπαλος: «Δεν έγινε σπάρινγκ», λέει ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου

Βασίλης Τόπαλος: «Πολλές ασάφειες από τον προπονητή του γυμναστηρίου»