ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του σεισμού

Μυτιλήνη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του σεισμού
kalloninews.gr

Σεισμός Μυτιλήνη: Το σοκαριστικό βίντεο από την ώρα που η γη τρέμει στο νησί το πρωί της Τρίτης 

Βίντεο-ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας από τη στιγμή που ο σεισμός των 4,8 ρίχτερ ταρακουνάει τη Μυτιλήνη το πρωί της Τρίτης, λίγα μόλις 24ωρα μετά την σεισμική δόνηση των 4,9 ρίχτερ που «ξύπνησε» το ρήγμα με πάνω από 50 μετασεισμούς να έχουν σημειωθεί από το Σάββατο 7/1 μέχρι σήμερα.

Το βίντεο κοινοποίησε η ιστοσελίδα kalloninews.gr, από την κάμερα ασφαλείας ενός σουπερμάρκετ και δείχνει πώς τα πράγματα πέφτουν από τα ράφια του καταστήματος την ώρα που η γη τρέμει.

Μπουκάλια ποτών και αναψυκτικών αλλά και σαμπουάν και αφρόλουτρα βρέθηκαν στο πάτωμα με έναν πελάτη να φαίνεται στο βίντεο, που προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμος ενώ γύρω του γκρεμίζονται τα ράφια.

Όπως μετέδωσε δημοσιογράφος της ΕΡΤ στη Μυτιλήνη, έχουν σημειωθεί νέες ζημιές σε σπίτια μετά τη δόνηση των 4,8 Ρίχτερ, όπως και πτώσεις βράχων στους δρόμους του οδικού δικτύου του νησιού.

«Κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί ήδη 9 σπίτια μετά από αυτοψίες μηχανικών, που σημαίνει ότι χρειάζονται επισκευές.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης προχώρησε σε σχετική ανάρτηση για τον σεισμό της Τρίτης λέγοντας ότι «Δεν μπορούμε να πούμε ότι το φαινόμενο έχει ολοκληρωθεί 100%»

Να υπενθυμίσουμε ότι ενδιάμεσα έχει σημειωθεί και άλλη μία δόνηση 4,7 ρίχτερ πριν από τη σημερινή.

Τα σχολεία πάντως στη δυτική Μυτιλήνη μετά από απόφαση του δημάρχου, Ταξιάρχη Βέρρου θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη 11/1 κλειστά, καθώς στα κτίρια ΠΡωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνεχίζονται οι αυτοψίες από τους μηχανικούς.

Διαβάστε επίσης:

Παπαζάχος για σεισμό στη Μυτιλήνη: Οι κάτοικοι πρέπει να προσέχουν

Παπαδόπουλος στο Newsbomb.gr: Μπορεί να δούμε και ισχυρότερο σεισμό

Νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη - Ανησυχία στους κατοίκους