ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Βούλα: «Δεν πρόλαβα να σταματήσω», υποστηρίζει η οδηγός που παρέσυρε την 15χρονη

Τροχαίο Βούλα: «Δεν πρόλαβα να σταματήσω», υποστηρίζει η οδηγός που παρέσυρε την 15χρονη
Τροχαίο στη Βούλα
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Ελαφρά τραυματισμένη είναι η 15χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Βούλα.

Ελαφρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» είναι η 15χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το πρωί της Πέμπτης (12/1). Η οδηγός που την παρέσυρε έδωσε κατάθεση στις αρχές, όπου και περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, η οδηγός η οποία φέρεται να έχει παραβιάσει το κόκκινο φανάρι, ενώ υποστήριξε στις αρχές ότι δεν πρόλαβε να σταματήσει.

Συγκεκριμένα στην οδό Αγίου Ιωάννου και Βουλιαγμένης ένα ΙΧ πέρασε με κόκκινο με αποτέλεσμα να παρασύρει την ανήλικη που διέσχιζε τον δρόμο και να την τραυματίσει.

Αν και αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι η 59χρονη οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε την 15χρονη την εγκατέλειψε, στη συνέχεια διευκρινίστηκε ότι η οδηγός δεν έφυγε ποτέ από το σημείο και ήταν συνεχώς στο πλευρό του κοριτσιού.

Στο σημείο έφτασε άμεσα η αστυνομία αλλά και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το κορίτσι στο νοσοκομείο.

Αυτόπτης μάρτυρας: «Φαινόταν αρκετά δυνατό το χτύπημα - Είδα τραύματα στο πρόσωπο»

Αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος βρισκόταν στο φανάρι την στιγμή του τροχαίου ατυχήματος περιέγραψε καρέ-καρέ στην ΕΡΤ το χρονικό της παράσυρσης.

Αρχικά ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία εγκατάλειψη τραυματία και πως η οδηγός βοήθησε από την πρώτη στιγμή. «Δεν είχαμε εγκατάλειψη τραυματία. Σταμάτησε το αυτοκίνητο απλά λίγο πιο κάτω και μετά ήρθε ο οδηγός, ήταν παρών και έδωσε κατάθεση στο ανακριτικό της τροχαίας.», είπε χαρακτηριστικά.

Για το τι συνέβη στον τόπο του τροχαίου ο αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε όσα είδε τονίζοντας ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. «Είδα ένα αυτοκίνητο πολύ γρήγορα σαν φλας όλη η σκηνή, να χτυπάει κάποιον άνθρωπο και να τον πετάει στον αέρα πάνω από το ύψος του καπό, σχεδόν δύο μέτρα πετάχτηκε ο άνθρωπος. Ερχόταν στο ρεύμα από Βουλιαγμένη προς Αθήνα Φαινόταν αρκετά δυνατό το χτύπημα.» πρόσθεσε.

Ο οδηγός αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για ένα 15χρονο κορίτσι όταν έφτασε στο σημείο του τροχαίου να βοηθήσει. Μάλιστα έδωσε συγχαρητήρια και σε υπάλληλο της δημοτικής αστυνομίας για την άμεση βοήθεια που προσέφερε. «Εγώ άφησα το αμάξι στο φανάρι. Έβαλα αλάρμ και κατέβηκα και πήγα να δω τι έγινε. Η κοπέλα ήταν μπρούμητα αρχικά. Μετά κατάλαβα ότι έχει τις αισθήσεις της. Είδα τραύματα στο πρόσωπο. Είδα αίμα μόνο σε μύτη και στόμα. Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα», ανέφερε ο μάρτυρας.

Τέλος επαίνεσε την άμεση δράση των αρχών λέγοντας πως «Το ασθενοφόρο ήρθε πολύ γρήγορα και πως εκείνη την στιγμή περνούσε υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας και ρύθμισε την κυκλοφορία και βοήθησε άμεσα. Μετά από λίγο παρουσιάστηκε αντιδήμαρχος. Μπράβο στον συγκεκριμένο υπάλληλο», κατέληξε ο μάρτυρας.

Διαβάστε ακόμα:

Τροχαίο Βούλα: Ελαφρά τραυματισμένη η 15χρονη που παρασύρθηκε από ΙΧ

Τροχαίο στη Βούλα: Αυτοκίνητο παρέσυρε μαθήτρια

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 36χρονο