Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Το σχέδιο ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. – 2.000 αστυνομικοί και drones

Ευρεία σύσκεψη υπό τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. θα λάβει χώρα σήμερα Σάββατο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, για την οριστικοποίηση των μέτρων ασφαλείας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Το σχέδιο ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. – 2.000 αστυνομικοί και drones
2'

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν όλοι οι αρμόδιοι στρατηγοί και διευθυντές υπηρεσιών, οι οποίοι ήδη έχουν ασχοληθεί τα τελευταία 24ωρα επισταμένως με το σχέδιο που θα εφαρμοστεί την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 2.000 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών θα λάβουν μέρος στα μέτρα ασφαλείας.

Στο Τατόι, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την ταφή του τέως βασιλιά, τα μέτρα ασφαλείας είναι τα τελευταία 24ωρα αυξημένα, ενώ ειδικός σχεδιασμός θα γίνει για την εξόδιο ακολουθία που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Γύρω από τη Μητρόπολη θα δημιουργηθεί δίχτυ ασφαλείας, ενώ από αέρος θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ τα drones και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Σε κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται και τα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Στην τελετή θα παραστούν μέλη των εν ενεργεία βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιοι Έλληνες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε επικοινωνία με τους συνδέσμους άλλων χωρών, προκειμένου να έχουν εικόνα για την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων στην Αθήνα και να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. θα ενημερωθούν για τις ακριβείς ώρες άφιξης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και για τα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, με στόχο να μην προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης. Αναμένεται να κλείνουν δρόμοι για τη μετακίνηση των προσκεκλημένων, ενώ επιδίωξη της ΕΛ.ΑΣ. είναι να αποδίδονται ξανά στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό για να μη διαταράσσεται περαιτέρω η κυκλοφορία. Επί ποδός θα βρίσκονται υπηρεσίες όπως η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική, ενώ θα αξιοποιηθεί το πληροφοριακό δίκτυο για να αποτραπούν τυχόν «παρατράγουδα».

Στα μέτρα ασφαλείας θα λάβουν μέρος εκατοντάδες αστυνομικοί που θα επιτηρούν τόσο τους δρόμους γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών όσο και το Τατόι. Στην Αθήνα θα βρίσκονται όμως και οι πολυάριθμες φρουρές των βασιλικών οικογενειών, που θα συνοδεύουν τους προσκεκλημένους σε κάθε τους βήμα. Σε επιφυλακή θα βρίσκονται και ελεύθεροι σκοπευτές, οι οποίοι θα επιτηρούν από ταράτσες κτιρίων χωρίς να είναι διακριτοί.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή